Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX / Ilustracija

(FOTO) PONOVNO SE AKTIVIRAO POŽAR KOD VRPOLJA: Na terenu vatrogasci i dva kanadera. Policija se oglasila o privedenom muškarcu

Autor: Mia Peretić

Došlo je do ponovne aktivacije požara na području Vrpolja za koji je jučer zaprimljena dojava, a jutros je u 6:00 sati bio lokaliziran.

U gašenju sudjeluje 39 vatrogasaca sa 16 vozila te su upućena dva kanadera CL-415.

“Požar koji je jutros lokaliziran ponovno se aktivirao. Objekti nisu ugroženi i na terenu su vatrogasne i zračne snage te vjerujemo kako će požar uskoro biti stavljen pod kontrolu”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

“Zatvaramo cestu Vrpolje-Danilo i isključili smo na tom području struju”, rekao je zapovjednik šibenske Javne vatrogasne postrojbe (JVP ) Volimir Milošević.

Foto: HVZ

Podsjetimo, vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije dojavu o požaru na području Vrpolja primila je jučer u 15,17 sati. U gašenju su bila angažirana tri Canadaira i tri Air Tractora te 51 vatrogasac sa 18 vozila.

Opožareno je oko 100 hektara guste borove šume. Kuće su obranjene i nije bilo otvorene vatre ni širenja. Kako su u utorak navečer javili vatrogasci, požar je bio pod nadzorom.

Privedena osoba, policija otkrila detalje

PU Šibensko-kninska priopćila je da je u vezi s ovim požarom u prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedena jedna osoba. Kako su priopćili u srijedu, u PP Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.




“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 16. kolovoza u popodnevnim satima u Vrpolju, krajnjom nepažnjom iza kuće odložio žar odakle se razvila vatra koja je nošena jakim vjetrom prerasla u požar većih razmjera kojeg su gasile zemaljske snage, preko 60 vatrogasaca s 21 vozilom s područja cijele Šibensko-kninske županije, kao i zračne snage i to 4 canadaira i 3 air-tractora od 15.37 do 20.20 sati. Izgorjela površina niskog raslinja i borove šume je procijenjena na oko 100 hektara. Osumnjičeni će uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske”, piše policija.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.