Foto: Vlado Kos / CROPIX

(FOTO) PENAVA UPALIO PRVU ADVENTSKU SVIJEĆU U VUKOVARU: Prekrasni prizori iz Grada heroja, ‘Neka ovo svjetlo donese mir u domove svih nas’

Autor: Dnevno.hr

Pod geslom “Vukovar, grad susreta” u nedjelju su započele 25. Vukovarske adventske svečanosti, a prvu svijeću na adventskom vijencu u Dvorcu Eltz upalio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, poručivši da je Vukovar bio i ostao grad susreta i prijateljstava.

“Neka svjetlo ove svijeće donese mir u domove svih nas. Isto tako trebalo bi poželjeti da taj mir, spokoj i radost uđu i u domove u Ukrajini i svim drugim ratom pogođenih država, a jednako tako i u domove i srca hrvatskih moreplovaca i naših vojnika u mirovnim misijama”, poručio je gradonačelnik Penava.

Ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ružica Marić podsjetila je kako se ovogodišnje Vukovarske advenstske svečanosti održavaju pod geslom “Vukovar, grad susreta”.

“Punih 25 godina smo se sastajali, najprije u razrušenom dvorcu Eltz, i uvijek palili adventske svijeće, stvarajući prekrasne priredbe, oslanjajući se na tradiciju, ali i suvremene umjetničke izričaje”, rekla je Marić. Tijekom proteklih 25 godina, dodala je, Vukovar je ostao otvoren grad za sve ljude dobre volje.

Adventski vijenac je blagoslovio gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovar fra Josip Poleto poručivši kako je vrijeme Došašća i vrijeme prijateljstva, susreta i ljubavi.

“Susrećemo se godinama, i to najčešće s onima koji su nam dragi i kojima mi želimo dobro i koji nam žele dobro. Svima želimo božji mir, radost i sreću”, kazao je fra Poleto.

Božićne pjesme pjevali su članovi Kulturno-umjetničkog glazbenog društva “Dunav” Vukovar. U dvorani Dvorca Eltz održan je potom prigodan program.




U iduće četiri tjedna Došašća do Božića u Vukovaru će se u sklopu 25. Vukovarskih advenstkih svečanosti održati niz kulturnih i zabavnih događanja.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.