FOTO: Reddit

(FOTO) OPREZ, ODVRATNO! Glodavci u Mlinaru guštaju u bureku i slancima: Od prizora se okreće želudac, iz tvrtke su sve priznali

Autor: Dnevno.hr

Na internetskoj platformi Reddit objavljena je fotografija koja je zgrozila korisnike.

Na njoj se vidi neka vrsta glodavca između pekarskih proizvoda u poslovnici osječkog Mlinara.

Objava je od prije mjesec dana, a ubrzo se saznalo za još jedan takav slučaj iz iste poslovnice.

Nakon što je fotografija počela kružiti društvenim mrežama, oglasili su se i iz Mlinara.

Iz Mlinara ističu da su oni tvrtka sa stogodišnjom tradicijom te da im je iznimno važna kvaliteta njihovih proizvoda, zdravstvena ispravnost hrane koju konzumiraju kupci te kvaliteta prezentacije proizvoda.

Redovito obnavljamo i kontroliramo sve naše procese vezane uz ispravnost naših prehrambenih proizvoda, a naše su unutrašnje procedure često čak i strože od međunarodno prihvaćenih i zakonodavnih standarda za sigurnost hrane poput ISO 14001, HACCP i IFS.

Svi ti procesi i standardi uključuju i mjere dezinfekcije i deratizacije koje redovito obavljamo u suradnji sa za to ovlaštenim tvrtkama”, kažu za medije.




Izolirani slučajevi?

“Unatoč visokim standardima rada s hranom koje poštujemo kroz čitav naš sustav, činjenica jest da su se dva glodavca u dva izolirana slučaja, i to u razmaku od tri godine, našla u našim poslovnicama.

“U prirodi i u urbanim sredinama glodavci se uvijek kreću oko skladišta s hranom, a u zimskome razdoblju češće nego inače ulaze u prostore u potrazi za hranom, jednako kao i toplinom. U oba navedena slučaja, u susjedstvu naših poslovnica dešavali su se bučni i zahtjevni građevinski radovi koji su, uz činjenicu da poslovnice nisu hermetički zatvorene zbog kontakta s kupcima, bili najvjerojatniji razlozi ovih intruzija”, kažu.

Iz Mlinara su napomenuli da je njihovo osoblje u oba slučaja odmah obavijestilo Upravu tvrtke i Sanitarnu inspekciju te su u suradnji s nadležnim službama i tvrtkom ovlaštenom za deratizaciju odmah zatvorili poslovnicu, uništili sve proizvode, detaljno očistili dućan te odmah napravili prvu deratizaciju, a nakon nekoliko dana i drugu.




“Naša poslovnica u Osijeku kao dodatnu je mjeru opreza prošla i kompletno preuređenje u kojem smo pregledali i otklonili i eventualne druge opasnosti od ulaska glodavaca te je puštena u redovan rad nakon što smo u suradnji s nadležnim službama još jednom utvrdili da nema opasnosti za zdravlje naših potrošača”, poručuju iz poslovnice.

Na Redditu je pregršt komentara, a jedni od zanimljivijih glase:

“Debili, zar nije nitko gledao Ratatouille. Odmah ste pomislili da je taj miš štetočina, a ne pekar. Opet samo predrasude”, “To je vlasnik pekare”, “A sto mislite kako nastaju rupe u siru ha?”

FOTO: Reddit

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.