Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

(FOTO) NACRTALI MU UŠATO ’U’: U Osijeku uništen plakat DSS-ova kandidata za zamjenika župana, I TO NIJE PRVI PUT

Autor: M.V.

Predizborni plakati kandidata na lokalnim izborima u posljednje vrijeme česta su meta vandala, a sada je na red došao i onaj kandidata za zamjenika župana Osječko-baranjske županije Demokratskog saveza Srba, Boška Gvere.

Netko je na plakatu U Osijeku napisao i ustaško “U”, a dio plakata na kojem stoji “Časno je Srbin biti”, pošarano je i istaknuto Hrvat. Dodane su i riječi “sije” i “epokoreni grad”, a samo lice Gvere precrtano je crnim sprejem. Inače, isti slučaj zabilježen je i prije nekoliko dana, a autor je čini se isti. Tada je nma plakatu napisano “Osijek nepokoreni grad”, što je s manjkom slova i sada istaknuto, a dodana je i krilatica “ZDS”.

DSS je tada reagirao pa je predsjednik DSS-a Srđan Milaković pozvao državna tijela da osiguraju jednake uvjete za sve sudionike izbora bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost. “Kako da ostvarimo pravo da se služimo svojim pismom kad je jedna riječ napisana na ćirilici dovoljna da se uništi čitav plakat?”, pita se pa dodaje: “Kako da se osjećamo jednakim sa hrvatskim narodom kad nam se poručuje da naše pismo, naša nacionalna obilježja, naše političke organizacije i predstavnici čak ni kao kandidati i učesnici nisu prihvatljivi i treba ih eliminirati”. Ističe potom i kako se u isto vrijeme nekim drugim simbolima “kompromitiranima najtežim zločinima protiv ljudskog roda nastoje se opravdati, oprati i daje im se neko drugo, pozitivno značenje i konotacija”.

Inače, na čestoj meti bili su i plakati predsjednika SDSS-a, Milorada Pupovca na parlamentarnim izborima, brkovi su se na ovim izborima crtali i kandidatkinji za gradonačelnicu Zagreba, Jeleni Pavičić Vukičević, a vandalima je platno bio i onaj u Šibeniku, SDP-ova kandidata za župana, Joška Šupe.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.