FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

(FOTO) NA DRUGOJ STRANI SVIJETA! Milanović utakmicu protiv Brazila gleda iz Čilea: ‘Ovdje su Hrvati na dobrom glasu’

Autor: I.G.

Službeni posjet Republici Čileu predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović započeo je danas u Antofagasti, gradu i istoimenoj regiji Čilea, susretom s izaslanicom Predsjednika Republike Čilea u Regiji Antofagasta Karen Behrens.

Predsjednik Milanović i izaslanica predsjednika Čilea razgovarali su o položaju i ulozi Hrvata u regiji Antofagasta, pri čemu je izaslanica Predsjednika Čilea istaknula veliki doprinos Hrvata za razvoj ove regije kako u prošlosti, tako i danas.

Dodala je kako Hrvati, odnosno njihovi potomci imaju veliki ugled i utjecaj. Procjena je kako potomci Hrvata čine oko četvrtine stanovnika Antofagaste. Isto tako, razgovarali su o funkcioniranju regionalne i lokalne vlasti u Antofagasti. Na današnjem sastanku uz izaslanicu Karen Behrens sudjelovali su regionalni predstavnici državnih ministarstava; Glavnog tajništva Vlade, ministarstva pravosuđa, ministarstva rudarstva, ministarstva stanovanja, ministarstva prometa i ministarstva energetike.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku u Uredu izaslanice Predsjednika Čilea u Regijij Antofagasta bili su predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, zastupnica Hrvatskoga sabora i voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Čile Natalija Martinčević te veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Čile Mira Martinec.

U nastavku dana, predsjednik Milanović će, zajedno s Hrvatima u Čileu, navijati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju u četvrtfinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva protiv reprezentacije Brazila.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.