Foto: Boris Kovacev / CROPIX

(FOTO) Ministrica Divjak objavila kako će završiti nastavna godina: Otkrila i tko će ju završiti u školi, a tko doma

Autor: Dnevno

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je ažurirane upute za rad vrtića i razrednu nastavu te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi, a prema njima, škole su jednako sigurne za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće pa seomogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole, javlja N1.

No, čini se da ipak neće svi nastavnu godinu završiti u prostorima škole. Naime, ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na svom je Facebook profilu objavila prikaz planiranog završetka ove nastavne godine.

Prema tome, nastavnu godinu će u školskim klupama završiti samo osnovnoškolci, i to redom djeca koja pohađaju prva četiri razreda. Za razliku od njih, nastavna godina završava kroz nastavu na daljinu za učenike preostalih razreda osnovnoškolskog obrazovanja kao i za učenike srednjih škola i onih koji spadaju u visoko obrazovanje.

Praktična nastava za učenike srednjih škola kao i završni ispiti, ali i razlikovni ispiti, završnih razreda srednjih škola te praktične, umjetničke i kliničke vježbe u ustanovama visokog obrazovanja mogu se održati u školama.

S druge strane, prema novim uputama, do daljnjeg su zabranjeni svi posjeti vrtićima i školama, a i neophodno je osigurati protok što manjeg broja osoba, kako na ulazu u vrtić ili školu tako i u unutarnjim prostorima ustanove, zaključuje HZJZ.

MATURANTI PUCAJU PO ŠAVOVIMA! Nova, nevjerojatna zavrzlama Blaženke Divjak




 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.