(FOTO) Ludilu nema kraja, objavili fotografije Trumpove kupaone: Tvrde da su ovdje povjerljivi dokumenti

Autor: N.K

U Americi se čini sve kako bi se iz javnog života i političke utakmice ‘uklonilo’ Donalda Trumpa, a sve je izglednije kako kako će u tome nakon svih propalih pokušaja i uspjeti. Naime, podignuta je nova optužnica protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Konzervativni krugovi u Americi upozoravaju kako je Trumpov slučaj sumrak demokracije te da je posve jasno kako je riječ o progonu političkog neistomišljenika.

Optužen je da je iz Bijele odnio povjerljive dokumente i odnio ih na svoje imanje u Mar-a-lago.

Optužnica je večeras javno objavljena, napisana je na 49 stranica, a neki detalji iz nje su upravo nevjerojatni. Tako je otkriveno da je dokumente o nuklearnom programu SAD-a držao u – kupaoni! Objavljena je i fotografija njegovog privatnog ‘skladišta‘. Na fotografijama se vide gomile i gomile kutija, vjerojatno nepreglednih dokumenata koji potiču iz njegovog mandata, a među svom tom gomilom našlo se i onih dokumenata koji navodno nisu trebali biti na njegovom imanju nakon što je mu je istekao mandat.


Koliko je Trump mislio da čini pogrešnu stvar svjedoči i to kako su ‘povjerljivi’ dokumenti među kutijama u nekoj od kupaonica. Fotografije koje je objavio Department of Justice možete pogledati u galeriji.

U prvoj točki optužnice stoji da je Trump kao predsjednik SAD-a imao pristup ‘najosjetljivijim povjerljivim dokumentima i informacijama o nacionalnoj sigurnosti‘, uključujući informacije iz obavještajne službe Ministarstva obrane.

U drugoj točki stoji da je Trump tijekom svog mandata skupljao isječke iz novina, pisma, bilješke, kartice, fotografije, službene dokumente i druge materijale u kartonske kutije koje je držao u Bijeloj kući. Međutim, među tim materijalima pohranio je i stotine povjerljivih dokumenata. Sve je odnio na Floridu.

Treća točka optužnice optužuje Trumpa za pohranjivanje ‘informacija o obrambenim i oružanim sposobnostima Sjedinjenih Država i stranih zemalja‘. Dokumenti su također uključivali ‘nuklearne programe SAD-a, potencijalnu ranjivost SAD-a i njegovih saveznika na vojni napad‘ i ‘planove za moguću odmazdu‘ kao odgovor na strani napad.

Između ostalog, Trump se tereti da je ukrao tajne o nuklearnom oružju SAD-a.
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.