fbpx
Foto: Dario Andrišek/Ured predsjednika

(FOTO) KOLAČI, KEKSIĆI I SOKIĆI NA PANTOVČAKU! Milanoviću učenici došli u pojest: Otvorili su vrlo važne teme!

Autor: N.K

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas u Uredu predsjednika sudionike Europskog natjecanja učenika srednjih strukovnih škola u društvenom poduzetništvu, voditelje projekta, učenike Srednje škole Donji Miholjac te njihove profesore i mentore. Kako se može vidjeti, učenike su na stolu dočekali kolači, keksi i sokovi.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Učenici Srednje škole Donji Miholjac predstavljali su Republiku Hrvatsku na prvom Europskom natjecanju učenika srednjih strukovnih škola u društvenom poduzetništvu EU Scoop!, održanom u sklopu međunarodnog projekta SCoopConSS (Social Cooperative Contest for Secondary Schools) od 23. do 27. rujna u Firenci u Italiji. Svojim projektom „Zadruga Drava“ učenici su osvojili drugo mjesto na natjecanju.

Predsjedniku Milanoviću su pojasnili kako su tim projektom ponudili rješenje problema nezaposlenosti i iseljavanja mladih, ukazali na nedostatak edukacijskih i drugih aktivnosti u njihovim zajednicama, potakli zdraviji način života te iskorištavanje resursa lokalnih proizvođača uz istovremeno korištenje njihova znanja u osmišljavanju novih proizvoda i usluga.

Kao najmlađi sudionici natjecanja pokazali su da znaju kako primijeniti svoja znanja iz društvenog poduzetništva i na taj način iskoristiti puni potencijal svoje lokalne zajednice, rečeno je na sastanku.

SCoopConSS je dvogodišnji projekt koji financira Opća uprava za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike Europske komisije, a hrvatska organizacija koja provodi projekt je Centar tehničke kulture Rijeka.

Cilj projekta je potaknuti promišljanje o društvenom poduzetništvu među mladima s naglaskom na srednjoškolce kao ciljanu skupinu, pri čemu su oni sudjelovali u razvoju inovativne metodologije koja uključuje društveno poduzetništvo u postojeći obrazovni program.

Na sastanku su bili sudionici natjecanja, učenice i učenici Osnovne škole Donji Miholjac Luka Boro, Fran Falamić, Florijan Horvat, Dora Jantoš, Fabijan Josić, Vid Novak, Ivan Rajninger, Dora Sigurnjak i Lea Zetalić te izvršna direktorica Centra tehničke kulture Rijeka Olivera Stanić, koordinatorica razvojnih poslova i zamjenica izvršne direktorice Zagorka Prce Veseli, ravnatelj Osnovne škole Donji Miholjac Nenad Perić, nastavnica i mentor Kornelija Sabolek, pedagoginja Mirta Grodanić Falamić, direktorica Lokalne razvojne agencije- Miholjački poduzetnički centar Anela Šovagović i stručni suradnik iz Osnovne škole Donji Miholjac”, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.
Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.