Foto: HGSS

(FOTO) HGSS U AKCIJI: Jurili po Medvednici pa se strovalili u 60 metara duboku provaliju! ‘Ishod jurnjave po šumi može biti itekako koban’

Autor: Maja Štefanac

U nedjelju iza 20 sati HGSS je spasio dvojicu vozača ATV buggyja koji su neodgovorno jurili po šumskim stazama Medvednice te se strovalili u provaliju duboku 60-ak metara, javlja HGSS.

“Akcija spašavanja je pokrenuta te su spašavatelji, policija i hitna pomoć vrlo brzo došli do mjesta nesreće. Trebalo se zatim spustiti do unesrećenih kako bi ih se zbrinulo i pripremilo za transport, što nije bio nimalo lagan zadatak s obzirom na teren, ozljede i mrak. Srećom, jedan od unesrećenih bio je u stanju samostalno se kretati, tako da je uz pomoć spašavatelja i jednog policajca sam izašao na cestu. Drugi unesrećeni imao je ozljede glave, trupa i ruke te je morao biti dobro imobiliziran i nosilima uz pomoć užeta podignut iz jaruge do ceste, gdje su čekala kola hitne pomoći. U teškom izvlačenju, uz 16 spašavatelja HGSS Stanice Zagreb, po jednog iz Delnica i Novske, sudjelovali su i djelatnici policije i Hitne medicinske pomoći, na čemu im zahvaljujemo. Svaka je ruka bila dobrodošla.

Nestašne vozače koji prirodu, a posebice planine, smatraju svojim igralištem upozoravamo da ishod jurnjave po šumi može biti itekako koban i da to uvijek imaju na umu”, poručuju iz HGSS-a.

Foto: HGSS

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.