Foto: Ronald Gorsic / CROPIX/Ilustracija

(FOTO) PRONAĐEN CRNI GOLF KOJIM JE PREGAŽEN POLICAJAC! Intenzivna potraga za vozačem: Samo ga je ostavio da leži

Autor: N.K

Policija i dalje nastavlja potragu za 29-godišnjim mladićem iz Splita koji je Golfom udario 20-godišnjeg prometnog policajca i pobjegao. Provode se rigorozne kontrole na prometnicama te na prilazima Splitu i Solinu, zbog čega su se povremeno stvarale gužve, javlja Dalmacija Danas.

Policijske patrole pregledavaju gotovo svaki dio grada podno Marjana. Mnogi službenici ulaze u autobuse te provjeravaju građane. “Na izlazima iz grada, ali i u samom gradu je doslovno opsadno stanje”, javljaju čitatelji. Specijalni policajci su došli i u blizinu KBC-a Firule. Pretražuju područje i pokušavaju pronaći osumnjičenoga za stravičan događaj koji se dogodio noćas u Splitu, kada je u Ulici Domovinskog rata crnim Golfom 7 udaren i teško ozlijeđen 20-godišnji policijski vježbenik iz Postaje prometne policije.

Osumnjičeni je 29-godišnji vozač iz Solina, a kako neslužbeno saznaje Slobodna Dalmacija, automobil je pronađen te na njemu postoje oštećenja na prednjem dijelu.

Vozilo je bilo parkirano kraj kuće u kojoj stanuje, a mladić još nije uhićen jer se nije nalazio na solinskoj adresi. Ovako brzom otkrivanju osobe za koju postoji sumnja kako je namjerno, ne smanjujući brzinu, naletjela svojim automobilom na policajca koji ga je zaustavljao tijekom kontrole prometa, pomoglo je objavljivanje snimki nadzornih kamera.

Podsjetimo, noćas, oko 00:50 sati, tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa, 20-godišnji policijski službenik izdao je naredbu za zaustavljanja vozila, međutim vozač automobila se oglušio na izdanu naredbu, ne zaustavljajući se, niti usporavajući, nastavio je vožnju i udario je vozilom u policijskog službenika, nakon čega se udaljio se s mjesta događaja.

Policijski službenik je odvezen na pružanje liječničke pomoći u bolnicu. Zadobio je teške i po život opasne ozlijede i zadržan je u bolnici na daljnjem liječenu.

O događaju je obaviješten zamjenik županijskog državnog odvjetnika. Na mjestu događaja je obavljen očevid. U tijeku je kriminalističko istraživanje.




Policija je objavila da je, prema svemu sudeći, u događaju sudjelovao vozač koji je upravljao crnim osobnim vozilom golf te su, tražeći ga, molili građane za pomoć, objavivši fotografije vozila.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.