Booking.com

(FOTO) Glavaš prodaje svoju vilu u Hercegovini koju je gradio uz pomoć Mamića! Pogledajte luksuznu oazu

Autor: Dnevno

Branimir Glavaš objavio je kako prodaje svoju kuću u Drinovcima, u Hercegovini, rodnom mjestu njegovih roditelja, prenosi Večernji list.

Vila je izgrađena je 2009. godine, i to za samo četiri i pol mjeseca. Iste godine kada je Glavaš nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora za ratni zločin nad civilima u Osijeku 1991. i na dan izricanja presude otišao u Bosnu i Hercegovinu.

“Villa Croatica” naziv je kuće te je oglašena za najam na internetskim stranicama za rezervaciju smještaja s cijenom od 600 eura po danu, ali iznajmljivanje nije išlo prema planu. “Moj sin Filip stavio ju je u oglas za iznajmljivanje, ali slab je turizam ovdje. Nije bilo još nijednoga noćenja. Znali su se javljati gosti iz arapskih zemalja, ali kada, valjda, shvate da je to 99 posto katolički, hrvatski kraj, odustanu od dolaska.” Izjavio je to Glavaš za Večernji te dodao: “Filip je lani prodao kuću na Ugljanu pa je sagradio bazen u Drinovcima, ali turista svejedno nema.”

Luksuzna vila sastoji se od pet spavaćih soba, kupaonice, bazena i roštilja. U dnevnom boravku, iznad kamina, nalaze se mačevi uz koje su i zastave Europske unije i Herceg-Bosne. Vila je od Međugorja udaljena 40 kilometara, a iz nje se širi pogled na cijelu Imotsku krajinu. “Darovao sam je sinu, iako sam na papiru ja još uvijek vlasnik, on se o njoj brine, ali velika je to briga i obveza. Filip je lani tu proveo dva tjedna, a ove je godine bio u Drinovcima dva puta po tri ili četiri dana.” Dodao je i kako se upravo odmara u njoj: “Stigao sam prije više od mjesec dana, imao sam 16. srpnja ročište na Županijskom sudu u Zagrebu i poslije rasprave došao sam ravno ovamo.”

Cijenu za vilu još nije odredio nego čeka ponuđače. “Nema tu cijene, ne mogu dobiti uloženi novac, ni da je kuća u Hrvatskoj, a kamoli u Drinovcima. Tako da cijenu nisam ni naveo, nego kad se pojavi kupac, pitat ću ga što nudi. Tko ponudi toliko da osjetim da se možemo dogovoriti, lako ćemo se dogovoriti” ističe Glavaš.

Vila je, kako tvrdi, izgrađena donacijama. “Sagrađena je 2009., kad sam došao u Drinovce, na bazi donacija. Prijatelji i poznanici su mi je pomogli sagraditi, jednostavno su se nadmetali tko će više dati, i u materijalu i u novcu. I sam sam bio iznenađen time! Vežu me za nju i neugodna sjećanja i pozitivne emocije. Bio sam u zatočeništvu s neizvjesnim ishodom. Odležao sam pet godina i tri mjeseca zatvora, od toga četiri godine u BiH”, tvrdi Glavaš.

Među donatorima je i ime Zdravka Mamića, koji je također odselio u Hercegovinu nakon izricanja nepravomoćne presude prema kojoj je optužen za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Podsjetimo, Branimiru Glavašu u tijeku je ponovljeno suđenje na zagrebačkome sudu, za slučajeve “Selotejp” i “Garaža”, a ovoga puta očekuje oslobađajuću presudu. Potpuno je posvećen sudskom postupku, a na političkoj sceni, osim što je saborski zastupnik, i čelnik je HDSSB-a, ali stranku formalno ne vodi.




 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.