Foto: Goran Mehkek / CROPIX

(FOTO) EVO KAKO FEŠTAJU HDZ-ovci! Banožić igra nogomet, a Plenković tehnicira u odjelu: Red sporta pa red hvalisanja uspjesima

Autor: Dnevno.hr

“Tu su radna mjesta, tu je gospodarski rast, tu je investicijski kreditni rejting. Nema prekomjernog proračunskog manjka, nema makroekonomskih neravnoteža, država staje iza hrvatskog radnika i plaća više od 700.000 ljudima u privatnom sektoru, omogućuje za više od 120.000 kompanija da ostanu na nogama u krizi u kojoj bi većina njih stavila ključ u bravu”, ponosno je isticao premijer Andrej Plenković tijekom 33. obljetnice HDZ-a i sjednici Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a “dr. Franjo Tuđman” u prostorijama NK Jarun.

A na velikoj fešti govora je bilo o svemu. Plenković je poručio kako će HDZ u budućnosti biti orijentiran na moderni hrvatski suverenizam poručivši kako nema suverenističkijeg poteza od spajanja Hrvatske mostom Pelješac, ulaska u eurozonu, schengenski prostor te pomoći u krizi.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Naveo je i da danas moderni hrvatski suverenizam znači i odluka ministara financija EU da Hrvatska 1. siječnja 2023. postane članicom europodručja. Uz to, dodao je, moderni suverenizam će se početkom iduće godine “projicirati” i članstvom u Schengenskom prostoru, ulaganjem u nabavku višenamjenske borbene avione za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo te, u današnjim sigurnosnim ugrozama, dosad najvećim ulaganjima u proračun za obranu.


Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“HDZ je jedinstven jer, u odnosu na brojne druge stranke u zemljama srednje i istočne Europe, zadržava visoki stupanj povjerenja biračkog tijela u odnosu na druge zemlje”, rekao je.


Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja “Dr. Franjo Tuđman” Vladimir Šeks poručio je onima koji dvoje u poziciju i snagu HDZ-a da je ta stranka “bila i ostala središnja snaga hrvatskog naroda i najbolji jamac hrvatske budućnosti”. “S time trebaju računati svi. I oni koji Hrvatsku žele graditi, ali i oni koji bi Hrvatsku razgrađivali”, naglasio je. Dodao je kako “ovima prvima HDZ nudi suradnju, a drugima će pružiti žestoki otpor”.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.