FOTO: Dnevno.hr

FOTO EKSKLUZIVA Ušli smo u Titovu političku školu: Zgrada je derutna i zapuštena, a strop bi se mogao URUŠITI SVAKOG TRENA!

Autor: Ines Brežnjak

Prošle godine, kao bomba je javnim prostorom odjeknula vijest o prodaji Hotela Zagorje, odnosno bivše Titove političke škole u Kumrovcu, koja je godinama zjapila prazna. Nakon brojnih neuspješnih pokušaja prodaje, za derutni prostor na kojem su vidljivi tragovi vremena zainteresirala se jedna Kineskinja.

U kineskoj poduzetnica Jiang Yu, vlasnici pekinške kompanije Z-Run WellTon Industry koja je imala namjeru oživjeti taj prostor te ga pretvoriti u “zabavni park drugu Titu”, lokalne su vlasti , ali i hrvatska vlada, vidjeli su spas. Sve je izgledalo divno i krasno, u Kumrovec su ‘hodočastile’ i ona i njezina velika kineska delegacija. I kada su svi već mislili da je to riješena stvar te da će se konačno riješiti zgrade koja nikome ne služi, šok i nevjerica – gospođa Yu naprasno je odustala od kupovine.

Nekoliko joj je puta Vlada prolongirala rok uplate, no unatoč tome, novac nikada nije uplaćen, pa je sukladno tome bajka o prodaji Titove političke škole neslavno završila.

Nikada objašnjeno odustajanje od kupovine

Nikada nije bilo točno razjašnjeno što je kumovalo odustajanju od kupovine, no navodno je u tom periodu kada je novac trebao biti prebačen zapelo oko transfera novca zbog nepovoljne političke situacije između Posebne upravne regije Hong Kong i Narodne Republike Kine, zbog čega je bio otežan transfer novca iz Hong Koga.

Stanovnci kumrovečkog kraja, kao i lokalne vlasti, nisu bili najsretniji zbog propalog posla. O zgradi se nakon toga praktički nije pričalo, a ona i dan danas zjapi prazna i zapuštena. Jedino što se na njoj vidi jest zub vremena koji je svakim danom sve više nagriza te je pretvara u ruglo.

Naša redakcija sredinom ovog tjedna zaputila se put Kumrovca te smo ušli u prostor škole. Ono što smo zatekli su stravične scene napuštenog objekta, u koji vrlo lagano možete ušetati iako to baš i nije pametno, s obzirom da strop propada gotovo na svakom dijelu zgrade. S prednje je strane razvaljeno je jedno ogromno prozorsko okno, dok se sa stražnje strane može ući kroz širom otvorena vrata.




FOTO: Dnevno.hr
FOTO: Dnevno.hr
FOTO: Dnevno.hr
FOTO: Dnevno.hr
FOTO: Dnevno.hr
FOTO: Dnevno.hr
FOTO: Dnevno.hr
FOTO: Dnevno.hr
FOTO: Dnevno.hr
FOTO: Dnevno.hr
FOTO: Dnevno.hr
FOTO: Dnevno.hr
FOTO: Dnevno.hr

Većina zgrade u katastrofalno je prljavom stanju, a ništa bolje nije niti oko nje.

Okoliš je zapušten, a trava kao da je zadnji puta pokošena kada je gospođa Yu s kineskom delegacijom došla u posjet Kumrovcu 2019.godine.

Hoće li ogromno građevinsko zdanje Hotela Zagorje ikada doživjeti nekle bolje dane te biti iskorišteno u neku svrhu, valja vidjeti.




No jedno je sigurno – ako se u neko skoro vrijeme netko ne pobrine o Titovoj političkoj školi, ona će postati još veće rugo nego što je sad, a na koncu će se – urušiti te pretvoriti u bezvrijednu šutu.

ZGODNI, ŠARMANTNI I MARKANTNI: Ovo je TOP 10 najprivlačnijih političara na izborima

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.