AP Photo/Mahmut Bozarsan/Guliver

(FOTO) ‘DOZIVAO SAM OBITELJ, BAREM DA UMREMO ZAJEDNO’! Potres ugasio živote u Turskoj, ovo srca slama: ‘To je bila jedina stvar koja mi je pala na pamet’

Autor: Dnevno.hr

Broje se žrtve nakon što je noćas u 04:17 sati potres pogodio rano jutros južnu Tursku.

Prvi podaci govore da je broj mrtvih preko 195 i da se broj povećava. Ozlijeđeno je najmanje 900 ljudi. U tijeku je velika akcija spašavanja.

Jedan je muškarac rekao za BBC da je bio uvjeren da će njegova obitelj poginuti kada je potres zatresao njihov stan na 5. katu u južnom turskom gradu Adani. “Nikada u životu nisam vidio ovako nešto. Njihali smo se skoro jednu minutu”, rekao je Nilüfer Aslan.

U razgovoru za BBC je rekao kako je dozivao rođake iz drugih soba. “[Rekao sam] ‘Potres je, barem da umremo zajedno na istom mjestu’… To je bila jedina stvar koja mi je u tom trenutku pala na pamet.”

Kad je potres prestao, Aslan je s obitelji odmah pobjegao van. “Nisam mogao ništa ponijeti sa sobom, stojim vani u papučama”, rekao je i otkrio da su se četiri zgrade koje su okruživale njegovu srušile.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.