Foto: Britanski veleposlanik u Hrvatskoj Simon Thomas Twitter

(FOTO) DIRLJIV POSJET BRITANCA VUKOVARU! Odao počast žrtvama: ‘Želim iz prve ruke naučiti o bolnoj povijesti ovog grada’

Autor: N.K

Veleposlanik Velike Britanije u Hrvatskoj boravit će nekoliko dana u Vukovaru. Danas je u, kako kaže, “dirljivom posjetu” odao počast na Ovčari i Memorijalnom groblju.

Dirljiv posjet

Kako je napisao u objavi na Twitteru, posjet Vukovaru bio mi je prioritet. Želio je odati počast žrtvama i naučiti iz prve ruke o bolnoj povijesti ovog grada, ali i njegovoj sadašnjosti i budućnosti.

Veleposlanik je obišao Memorijalno groblje te Memorijalni Centar Ovčara. Sastat će se i s nizom političkih predstavnika u gradu i županiji, kao i s nevladinim udrugama i organizacijama mladih.

Simon Thomas je stupio na dužnost prije nepuna dva mjeseca. Tada je poručio kako želi dobro upoznati sve krajeve Hrvatske “kako bi pružio dodatnu snagu i toplinu partnerstvu i prijateljstvu Velike Britanije i Hrvatske te vezama među ljudima”.







Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.