Zagreb, 071122. Ulica Marijana Cavica 1. Zgrada Fortenova Grupe. Foto: Darko Tomas / CROPIX

Fortenova objavila veliku vijest: Mercator je preuzeo Engrotuš

Autor: I.G.

Danas je Mercator, pod okriljem Fortenova Grupe, službeno potpisao ugovor o preuzimanju 100 posto udjela u renomiranom slovenskom trgovačkom društvu Engrotuš. Ovaj ključni korak pokreće postupak dobivanja suglasnosti Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Slovenije (AVK), čime se označava značajan trenutak u strateškom planiranju obiju kompanija, izvijestila je Fortenova Grupa.

Spajanje Mercatora i Engrotuša, kako ističu iz Fortenova Grupe, donijet će snažnije tržišne pozicije obaju trgovačkih divova, stvarajući nove mogućnosti razvoja za slovenske dobavljače i zaposlenike. U priopćenju se naglašava uvjerenje potpisnika ugovora da će integracija ovih dvaju tvrtki postaviti čvrste temelje za budući rast zajedničke kompanije te dugoročnu održivost poslovanja, čime će svi dionici, a time i cijelo gospodarstvo, imati koristi.

Foto: Tea Gabud / CROPIX

‘Zahtjevna godina’

Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova Grupe, izražava zadovoljstvo što godinu završavaju još jednom značajnom akvizicijom u sektoru maloprodaje. Peruško ističe da ovo preuzimanje Tuš trgovina, nakon tržišta Crne Gore, predstavlja drugo veliko proširenje prodajne mreže u kratkom vremenskom razdoblju, potvrđujući tako status najjačeg regionalnog maloprodajnog lanca u regiji.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

“Naše je zadovoljstvo tim veće, ako se uzme u obzir koliko je poslovanje u maloprodaji u prošloj i ovoj godini bilo zahtjevno. Unatoč tome, ostali smo vrlo fokusirani na realizaciju strategije kojoj je osnovni cilj da u cijeloj mreži dođemo što bliže kupcima i kontinuirano im nudimo široki izbor proizvoda i usluga po pristupačnim cijenama, a istodobno kroz izvrsne odnose s lokalnim dobavljačima, jačamo nacionalna gospodarstva u pet država u kojima poslujemo. Duboko smo uvjereni da je to najbolje jamstvo dugoročnog razvoja cijelog nacionalnog gospodarskog lanca – od proizvodnje preko prerade do trgovine – što onda, od zapošljavanja preko podrške investicijama, predstavlja i značajnu kontribuciju održivom rastu gospodarstava u regiji“, rekao je Peruško.

‘Integracija će imati pozitivan učinak’

Andraž Tuš, u ime prodavatelja, izrazio je uvjerenje da će integracija s Mercatorom imati pozitivne učinke na slovensko gospodarstvo, naglašavajući kako je odabir Mercatora bio najbolji izbor za zaposlenike, poslovne partnere i razvoj osnovne djelatnosti tvrtke.

Stručnjaci otkrili do kada će trajati inflacija u Hrvatskoj: Bit će mukotrpno
Predsjednik Uprave Mercatora Tomislav Kramarić rekao je: “Ovom se transakcijom nastavlja vlasnička konsolidacija u sektoru trgovine. Mercator bilježi stabilan organski rast, a akvizicija i spajanje s Engrotušem će nam pomoći u ostvarenju poslovnih ciljeva. Uvjeren sam da je integracija u interesu svih, od zaposlenika do slovenskih dobavljača u cijelom lancu. Povezivanjem ćemo ojačati i stabilnost oba trgovačka društva te slovenskim potrošačima ponuditi najbolji izbor proizvoda i usluga.”

Do okončanja postupka dobivanja suglasnosti Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja iz Fortenova Grupe ne mogu komentirati detalje ugovora niti daljnje razvojne planove povezane tvrtke, piše Jutarnji list.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.