Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

FILIP ZAVADLAV PSIHIČKI POTONUO: ‘Nije uopće svjestan što se događa. On je samo zapostavljeno dijete koje je sada izašlo van’

Autor: Maja Štefanac

Filip Zavadlav psihički je potonuo samo dva tjedna nakon presude kada je na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora. Njegov odvjetnik Branko Šerić koji radi na žalbi na presudu kaže kako se od suđenja nije vidio sa Filipom.

Šerić je rekao kako je čuo iz zatvora od psihijatra da Filip nije uopće dobro. “Sve skupa nije dobro”.

Podsjetimo, Zavadlav je nepravomoćno osuđen za ubojstvo Marina Bobana (24), Jurice Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) u studenom prošle godine bio je skinut s terapije, a onda je nekoliko tjedana uoči presude opet počeo primati lijekove, jer je patio od nesanice. I davanje njegovog iskaza je bilo odgođeno iz tog razloga. Mlada Marcela Sunara kod koje je nekoliko mjeseci prije krvavog pohoda Filip unajmio stan, sa zanimanjem je pratila cijeli proces, posebno davanje iskaza i čitanje presude. Kaže nam kako se na njemu vidi da je loše.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

“Ni prije nije bio dobro, a sada pogotovo. To što on priča da mu je dobro u zatvoru, to su bezvezarije, on samo prikriva kako se zapravo osjeća. Nije uopće svjestan, niti razumije što se događa. Svi misle da je neozbiljan jer priča gluposti, a on je samo zapostavljeno dijete koje je sada izašlo van. Filip samo želi pokazati da mu je ok, on tobože jede i uči, ali to ne znači da živi u realnosti. Kad se prvi put oglasio vidjelo se da je pod tabletama. Imao je tremu i pokušava to nekako prekriti”, kaže Marcela za 24 sata.

Nakon obrazloženja sutkinje Strinić, osim odvjetnika Šerića, žalbu su najavili i iz državnog odvjetništva jer smatraju da se radi o tri teška ubojstva, a ne ubojstva.

“Radi se o kaznenim djelima koja su počinjena iz bezobzirne osvete”, kazala je Rene Laura, glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

To kategorički odbacuje odvjetnik Šerić koji tvrdi da je Zavadlav u trenutku počinjenja kaznenih djela bio neuračunljiv, a to isto pokušat će dokazati u žalbi.  Sud je prihvatio tvrdnje obrane da se ne radi o motivu osvete.




“Ja sam s time zadovoljan. Upravo taj izostanak motiva me uvjerava da nije bio ubrojiv. Koji bi drugi bio motiv?”, rekao je Šerić nakon čitanja presude na Županijskom sudu u Splitu.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.