Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

FILIP ZAVADLAV PROGLAŠEN KRIVIM: Sud ga nepravomoćno osudio na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora!

Autor: Ines Brežnjak

U utorak u 13 sati na Županijskom sudu u Splitu počelo je izricanje presude Filipu Zavadlavu zbog trostrukog ubojstva usred bijela dana, koje je šokiralo hrvatsku javnost.

Državno odvjetništvo tražilo je da ga se osudi na 50 godina zatvora. Njegov odvjetnik Branko Šerić rekao je kako ne zna da je toliko visoka kazna ikad do sad izrečena neubrojivoj osobi.

Sudsko vijeće kojim predsjeda sutkinja Višnja Strinić na Županijskom sudu u Splitu objavilo je nekoliko minuta iza 13 sati presudu Filipu Zavadlavu. Proglašen je krivim i nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.

Njegov odvjetnik Šerić uoči izricanja presude rekao je kako ne može reći što očekuje.

“Pred sud sam postavio neke dileme o kojima direktno ovisi visina kazne. Sad, hoće li ih oni prihvatiti, ostaje vidjeti”, rekao je Šerić uoči presude te potvrdio kako će se na nju žaliti.

Podsjetimo, nekoliko sati nakon krvoprolića koje je počinio tog kobnog dana, Zavadlav je uhićen u kafiću u blizini PU splitsko-dalmatinske. Prije uhićenja u obližnji kontejner odbacio je kalašnjikov s kojim je počinio ubojstva. Zavadlav je sutkinji na nedavno održanom ročištu rekao da je njemu u zatvoru dobro.

Na sud je posljednjih nekoliko puta doveden u pancirki, a Dnevnik.hr piše da u zatvor prima brojna pisma obožavateljica koje mu crtaju srca.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.