Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

EVO ŠTO SU IZVODILI SA SKUPOM JAHTOM! Policija se oglasila o četiri uhićena Hrvata

Autor: Dnevno.hr

Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske i Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u koordinaciji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije, dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvero Hrvata zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo opisano u članku 15. Zakona o međunarodnim mjerama ograničavanja.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je prvoosumnjičeni 58-godišnjak u svojstvu kapetana, unatoč uručenoj Obavijesti o provođenju međunarodnih mjera ograničavanja raspolaganja imovinom, organizirao i angažirao posadu koju su činili drugoosumnjičeni 35-godišnjak (također kapetan), trećeosumnjičeni 50-godišnjak i četvrtoosumnjičena 34-godišnjakinja te dvoje članova posade koji nisu imali saznanja o međunarodnoj mjeri ograničavanja.

Navedena posada je u listopadu 2022. godine isplovila jahtom „IRINA VU“ sa zastavom Republike Hrvatske izvan teritorijalnog mora RH, iako je predmetna jahta bila obuhvaćena međunarodnom mjerom ograničavanja raspolaganja imovinom po kojoj nije smjela isploviti iz Brodogradilišta i marine Betina na Murteru gdje je bila čuvana.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su četvero osumnjičenih predali pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske, dok su kaznenu prijavu protiv njih podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.