Foto: Guliver

EUROPSKI PARLAMENT SKANDIRAO ZELENSKOM! Predsjednik Ukrjaine na turneji po Europi: ‘Pokušali su nas uništiti, ali mi to nećemo dopustiti’

Autor: I.G.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski u četvrtak je doputovao u Bruxelles, gdje se susreo s čelnicima zemalja EU-a te održao govor o stanju u Ukrajini.

U trenutku kada je ušao u Europski parlament dobio je ogroman pljesak.

“Dragi zastupnici, dragi lideri Europe, vi ste ovdje kao vođe Europe i zastupnici građana. Sve ovo pokazuje što moderna Europa daje svijetu – europski način života, europska pravila. To je način života u kojem je svatko od nas bitan, u kojem vlada pravo, u kojemu su ljudi ujedinjeni”, rekao je.

“Svi Ukrajinci, svi dijelimo zajedničku europsku povijest. Pokušali su nas uništiti. Zašto? Žele uništiti europski način života i mi to nećemo dopustiti. Ruski napad na Ukrajinu nije samo da se osvoji teritorij jednog dijela Europe, ne, ovdje je riječ o diktatoru koji ima goleme količine oružja. Kremlj namjerno i cinično nastoji uništiti naše vrijednosti. Mi se branimo protiv najveće protueuropske sile na svijetu, i to mi Ukrajinci uz vašu pomoć. Hvala vam što nam pomažete”, rekao je i ponovno dobio ogroman pljesak.

“Ovaj pljesak ne ide meni, hvala vam na njemu, svima koji podržavaju Ukrajinu – hvala”, rekao je.

Zahvalio je i svima koji prosvjeduju protiv rata, koji ne vjeruju lažnim informacijama koje dolaze iz Rusije, svima koji pomažu Ukrajini dostavljanjem oružja.

“Bez vaše pomoći mnogo toga ne bismo uspjeli u ovom ratu”, kaže.




Podsjetimo, ukrajinski predsjednik započeo je turneju po Europi posjetom Britaniji i Francuskoj. Ovo je tek drugo njegovo putovanje u inozemstvo od početka ruske invazije prije gotovo godinu dana.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.