wikimedia.org

TULUMARILI U VRIJEME POLICIJSKOG SATA: Sudionik gay orgija u Bruxellesu je Orbanov bliski suradnik

Autor: Hina/Andrej Jelušić

Jedan od utemeljitelja mađarske vladajuće stranke Fidesz Jozsef Szajer, koji je u nedjelju iznenada podnio ostavku na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu, potvrdio je kako je sudjelovao na gay zabavi za vrijeme policijskog sata u Bruxellesu.

Szajer je u priopćenju rekao da je prekršio belgijske mjere protiv pandemije koronavirusa i ispričao se svojoj obitelji, kolegama i biračima.

Dvadesetak ljudi, uključujući i Szajera i zasad nepoznate diplomate, novčano je kažnjeno zbog toga što su u petak navečer bili na privatnoj zabavi na kojoj je bilo seksa, droge i alkohola. Dva dana poslije Szajer je dao iznenadnu ostavku predsjedniku Europskog parlamenta u koji je biran četiri puta.

Szajer je jedan od najbližih suradnika konzervativnog mađarskog premijera Viktora Orbana. Bio je član povjerenstva koje je pripremalo nacrt novog ustava iz 2012. u kojem stoji da Mađarska mora štititi brak kao zajednicu muškarca i žene.

Krajem 1990-tih je studirao je na Oxfordu kao stipendist zaklade Georgea Sorosa kojeg Orban i Fides optužuju za podrivanje tradicionalnih vrijednosti mađarskog društva.

Prema pisanju belgijskih medija, sporna zabava dogodila se u petak navečer u vrijeme policijskog sata koji je od 22 do 6 sati na snazi u glavnom gradu Belgije i sjedištu europskih institucija. Organizirana je na prvom katu zgrade iznad gay bara Le Detour u samom središtu Bruxellesu, neposredno kod gradske vijećnice.

List Derniere Heure objavio je da je policija prekinula zabavu na kojoj je sudjelovalo 25 osoba. Konzumirali su alkohol i drogu, a bilo je i grupnog seksa, navodi list o partiju na kojem su većinom bili muškarci.




Kada je policija upala više sudionika je bilo nago, a jedan je pokušao pobjeći i pritom se ozlijedio. Riječ je o zastupniku Europskog parlamenta koji se pozvao na zastupnički imunitet, piše Derniere Heure. Svi koji su zatečeni na zabavi novčano su kažnjeni i pušteni.

Autor:Hina/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.