Wikimedia Commons

SVIJET STRAHUJE OD TERORISTA: Italija jača sigurnosne mjere

Autor: Hina

Minniti je sazvao sastanak s pripadnicima tajne službe i policije s obzirom na to da je Italija jedina veća europska zemlja koja je dosad bila pošteđena terorističkih napada. 

Stupanj sigurnosti pojačan je u blizini turističkih lokacija i gradskih znamenitosti u talijanskim gradovima, izvijestilo je u petak talijansko ministarstvo unutarnjih poslova, nakon jučerašnjih terorističkih napada u Španjolskoj u kojima je ubijeno 14 ljudi.

Ministar unutarnjih poslova Marco Minniti “zatražio je da se stupanj opreza održi na visokoj razini, da se ojačaju mjere sigurnosti kada su posrijedi napučena područja i mjesta blizu kulturnih spomenika”, stoji u priopćenju.

Minniti je sazvao sastanak s pripadnicima tajne službe i policije s obzirom na to da je Italija jedina veća europska zemlja koja je dosad bila pošteđena terorističkih napada.

Pristup turista rimskim gradskim znamenitostima poput Bazilike svetog Petra, Koloseja i trgovačke ulice del Corso već štite oklopna vozila da bi se smanjio potencijalni rizik od napada.

Minniti je u utorak izjavio da zasad nema naznaka neposredne prijetnje od terorizma u Italiji te je odobrio vladin prijedlog kojim se dopušta deportacija iz Italije osoba za koje se sumnja da su potencijalni islamisti.

Otkad je vladin prijedlog usvojen u siječnju 2015. iz zemlje je u ishodišne zemlje vraćeno 199 sumnjivih osoba, podsjetio je ministar.

U međuvremenu je francuski ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb na Twitteru napisao da Francuska u suradnji sa španjolskom policijom jača kontrole na granicama između dviju zemalja.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.