Twitter / Screenshot

STRAVIČNE SCENE NA ULICAMA PARIZA: Policija bacila suzavac na ljude, krvavi prosvjednici teturaju pariškim ulicama!

Autor: Hina / I.Br.

Veliki prosvjedi u Francuskoj i dalje se ne stišavaju. Naime, francuska policija bacila je suzavac na maskirane prosvjednike u središtu Pariza u srijedu dok su tisuće ljudi koristile prvosvibanjski skup kako bi prosvjedovali protiv politike predsjednika Emmanuela Macrona. Radnički sindikati i tzv. “žuti prsluci” bili su na ulicama širom Francuske samo nekoliko dana nakon što je Macron iznio političke prijedloge uključujući porezne rezove u visini 5 milijardi eura.

Reutersov svjedok rekao je da je interventna policija ispalila suzavac kako bi rastjerala skupinu maskiranih prosvjednika koji su se priključili tradicionalnoj prvosvibanjskoj povorci. Neki prosvjednici u kapuljačama ili žutim prslucima odgovorili su bacajući predmete na policiju.

Na televizijskim snimkama vidi se kamion s razbijenim prozorima. Francuska policija u utorak je upozorila na moguće prvosvibanjske sukobe s ekstremnolijevim anarhističkim skupinama, poznatim kao Crni blok, nakon poziva preko društvenih mreža radikalnim prosvjednicima da iziđu na ulice.

Vlasti kažu da očekuju oko 2000 prosvjednika Crnog bloka iz Francuske i Europe na marginama tradicionalnog prvosvibanjskog okupljanja. Mediji prenose da je više krvavih prosvjednika uslijed sukoba zatražilo medicinsku pomoć.







Autor:Hina / I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.