Foto: Darko Tomas / CROPIX

RUŽA TOMAŠIĆ U BORBI ZA HRVATSKE RIBARE: Europskim birokratima jasno rekla što su prioriteti

Autor: Dnevno, B.V.

Hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić koordinatorica je u Odboru za ribarstvo Europskog parlamenta. U briselskim se krugovima već etablirala kao zastupnica stručna za pitanja ruralnog razvoja, ribarstva i mehanizma provedbe EU fondova.

Hrvatski ribari dobro znaju što je Ruža Tomašić učinila za njih u Europskom parlamentu, a da ova zastupnica ne odustaje od borbe za njihova prava, dokazuje i Facebook objava europarlamentarke koju vam donosimo u cijelosti:

“‘NASTAVLJAM RADITI ZA HRVATSKE RIBARE’

Susrela sam se s Virginijusom Sinkievicijusom, budućim povjerenikom Europske komisije za okoliš i oceane. Razgovarali smo o aktualnim temama u ribarstvu na Mediteranu, a posebno u Jadranskom moru. Pored Višegodišnjeg plana za malu plavu ribu, koji je u postupku, usuglašavali smo stajališta i o Višegodišnjem planu za pridnene stokove u Jadranu, koji je u pripremi.

Izrazila sam nezadovoljstvo nazivom samoga resora u kojemu nema ribarstva, što pokazuje da će fokus novog povjerenika biti na drugim stvarima, dok ja smatram da bi ribarstvo trebalo biti prioritet.

Predložila sam održavanje stručnog skupa o ribarstvu u Hrvatskoj na kojemu bismo s ribarima, stručnjacima i predstavnicima nadležnih nacionalnih i EU tijela raspravljali o budućnosti ribarstva u Jadranu”, napisala je Tomašić.

Ne zaboravimo kako je Tomašić još prije dvije godine izlobirala brisanje članka koji nije uvažavao posebnosti ribolova na Jadranu. Amandman zastupnice Ruže Tomašić, nakon višemjesečnog lobiranja i pregovora s kolegama iz svih parlamentarnih grupacija, većinski je prihvaćen.

 

 

Autor:Dnevno, B.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.