Poljski konzervativac brani obitelj i tradiciju: ‘Društvo je pod opsadom povorke ponosa i kuge duge!’

Autor: Dnevno

Poljska se mora oduprijeti ‘putujućem teatru’ povorki ponosa koje izražavaju potporu pravima LGBT osoba”, rekao je u nedjelju vođa konzervativne vladajuće stranke Jaroslaw Kaczynski, pred parlamentarne izbore koji će se održati 13. listopada.

Vladajuća poljska stranka Pravo i pravda (PiS) nametnula je prava LGBT osoba kao ključnu temu u predizbornoj kampanji, prikazujući je “kao opasnu ideju Zapada koja potkopava tradicionalne katoličke vrijednosti.“ “Ta velika ofenziva, taj putujući teatar, koji se pojavljuje u različitim gradovima da provocira i tada plače… Mi smo ti kojima to šteti, to se mora raskrinkati i odbaciti”, rekao je Kaczynski na stranačkom predizbornom pikniku u gradu Stalowa Wola. Dodao je “kako se zakon mora u cijelosti provoditi kako bi se regulirala ta pitanja.”

Rekao je također da je zahvalan poljskom nadbiskupu koji je ovaj mjesec izjavio da je Poljska pod opsadom “kuge duge”, aludirajući na aktiviste za prava LGBT osoba koje je usporedio s bivšim komunističkim vlastodršcima. “Samo PiS može braniti Crkvu i otkloniti prijetnje tradicionalnoj obitelji koje dolaze sa Zapada”, poručio je.

Stranka vodi u anketama i očekuje se da će osvojiti novi mandat.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.