Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

POLITIČARI SVUGDJE ISTI: Nebrojeno puta koristio državni avion u privatne svrhe, a sad je dolijao…

Autor: Dnevno

Predsjednik poljskog parlamenta Marek Kučinski otkriven je nakon što je koristio državni avion za privatna putovanja s obitelji. Zbog takvog ponašanja i osude javnosti, najavio je podnošenje ostavke.

“Sutra ću podnijeti ostavku”, rekao je Kučinski na konferenciji za medije, nakon što je uputio ispriku javnosti za 23 privatna korištenja vladinog aviona.

Inače je Kučinski član desničarske stranke Pravo i Pravda, koja je obećala da se će obračunati s koruptivnim nasljeđem prethodnih vladajućih stranaka. Prema anketi koju je objavio tabloid Super Express u četvrtak, gotovo dvije trećine Poljaka žele ostavku Kučinskog.

Istraživanje agencije IBRIS objavljeno prije skandala pokazuje da PiS ima 41,7 posto podrške prije izbora. Glavni oporbeni blok Građanska platforma osvojio bi 25 posto na izborima, a skupina lijevih stranaka 10,2 posto.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.