Screenshot, twitter

OBJAVLJENA SNIMKA KRVAVOG NAPADA U NJEMAČKOJ: U ubilačkom pohodu s jurišnom puškom i kacigom

Autor: Dnevno, B.V.

U napadu na sinagogu u njemačkom gradu Halleu stradale su dvije osobe. Prema navodima Die Welt-a, napadači su krenuli na kebab restoran nakon što nisu uspjeli ući u sinagogu. Dvije osobe su ranjene, jedan napadač je uhićen.

Gradonačelnik obližnjeg Landsberga je izjavio da su dvije osumnjičene osobe otele auto i da su sada na autocesti za München, a u javnost su procurile fotografije i video snimke napadača.  Potvrđeni su navodi da su napadači nosili vojnu odoru i kacige s kamerama. Nije poznato jesu li pokušali prenositi napad uživo, kao napadač u Christchurchu, u Novom Zelandu.

Podsjetimo, ovaj se napad dogodio se samo dva dana nakon što je Sirijac (32) ukrao kamion i zaletio se u kolonu vozila u Limburgu, blizu Frankfurta.

 




Njemački RTL objavio je razgovor sa svjedokom pucnjave. Dok je čekao u redu za jelo u kebabdžinici, koja je od sinagoge udaljena oko 500 metara, opisao je kako je jedan muškarac uletio u lokal i počeo pucati. “Imao je jurišnu pušku i kacigu na glavi. Odjednom je bacio nešto što izgleda kao granata. Naprava se odbila od okvira vratiju i nije eksplodirala u dućanu. Potom je zapucao po restoranu. Iza mene je ustrijeljen jedan čovjek”, ispričao je.




Autor:Dnevno, B.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.