fbpx
Wikimedia

Objavili članstva: Evo u kojim će odborima naši zastupnici u Europskom parlamentu biti najaktivniji u novom sazivu

Autor: I.Br.

Nakon što smo krajem svibnja saznali koji će hrvatski zastupnici u novom mandatu sjediti u Europskom parlamentu, za dio njih danas se saznalo u kojim će odborima Europskog parlamenta biti punopravni članovi, a u kojima zamjenski članovi.

Članstvo u odborima predstavljeno je danas u Kući Europe, a na predstavljanje nisu došli Ruža Tomašić i Predrag Fred Matić koji su se ispričali te Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić.

Posjela poslova po odborima


Karlo Ressler (HDZ/EPP) bit će član Odbora za proračun i zamjenski član Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove, dok će njegov stranački kolega Tomislav Sokol (HDZ/EPP) biti član Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača i zamjenski član u Odboru za regionalni razvoj koji je, kako je rekao, bitan da Hrvatska dobije financijska sredstva kako bi mogla nastaviti sustizati bogatije zemlje EU-a.

Dubravka Šuica (HDZ/EPP) bit će članica Odbora za vanjske poslova (AFET) i zamjenska članica Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, a Željana Zovko (HDZ/EPP) će biti članica Odbora za vanjske poslove i zamjenska članica Odbora za kulturu.

Biljana Borzan (SDP/S&D) će u novom sazivu biti članica Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača te zamjenski član Odbora za zaštitu okoliša i zdravstvo, dok Tonino Picula (SDP/S&D) ostaje član Odbora za vanjske poslove te će biti zamjenski član u Odboru za regionalni razvoj. Valter Flego (IDS/Obnovimo Europu) bit će član Odbora za industriju, istraživanje i energetiku i zamjenski član Odbora za transport i turizam.

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.