Twitter / Screenshot

NIŠTA OD DOGOVORA? Summit odgođen i drugi puta, pučani ustrajni: ‘Pripada nam mjesto predsjednika Europske komisije!’

Autor: I.Br.

Summit koji je održan danas u Bruxellesu, a na kojem je trebao biti izabran predsjednik Europske komisije, odgođen je i drugi puta pola sata nakon što je započeo.

Naime, lideri EPP-a potvrdili su da ne odustaju od zahtjeva da im, kao najvećoj stranci u Europskom parlamentu, pripada mjesto predsjednika Europske komisije. To je kazao irski premijer LeoVaradkar koji je otvoreno rekao da “unutar EPP-a postoji veliki otpor dogovoru postignutom u Osaki”.

Kako stvari stoje, nakon ovog obrata teško da će doći do dogovora večeras. I sam je premijer Plenković ranije u obraćanju novinarima rekao kako će pregovori biti teški.

Da bi summit mogao potrajati dao je naslutiti bugarski premijer Bojko Borisov, kazavši kako je stigao prijedlog da svi članovi Europskog vijeća rezerviraju hotelske sobe te da nije isključeno da summit potraje i koji dan.

“Mnogo toga je došlo iz Osake, ali nitko ondje nije imao pravo pregovarati u ime EPP-a koju god poziciju ta osoba ima” te nadodao: “Nije riječ o Timmermansu ili Weberu. Riječ je o tome da je EPP pobijedio. Točka”.

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.