Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Neovisni za Hrvatsku poručuju: Vrijeme je za Hrvatsku!

Autor: Hina

Kandidati stranaka Neovisni za Hrvatsku – Hrvatska stranka prava (NHR-HSP) na izborima za Europski parlament pozvali su birače da se u što većem broju odazovu na izbore 26. svibnja i izaberu listu koja će Hrvatskoj vratiti nacionalno dostojanstvo i ponos u bitci koja se, kako kažu, ne vodi za Bruxelles nego za Zagreb.

“Prošlo je već jako puno godina od kad nam je netko daleko veći i važniji od mene rekao da imamo svoju Hrvatsku, da je naša, da će biti onakva kakvom mi želimo da bude, i da nećemo nikome dopuštati sa strane da nam propisuje kakva će biti”, rekla je nositeljica liste, predsjednica NHR-a Bruna Esih na središnjem predizbornom skupu kandidacijske liste NHR-HSP u dupkom punoj Kristalnoj dvorani Hotela Westin.

“Bilo je to na dan međunarodnog priznanja Hrvatske. Danas, 27 godina kasnije, mi se s pravom moramo zapitati imamo li svoju Hrvatsku, je li onakva kakvom je želimo, što nas određuje, tko nam naređuje, jesu li svi izgubljeni životi bili uzaludni, jesmo li dobili rat ali dopuštamo da gubimo u miru”, istaknula je Esih.

Neovisni za Hrvatsku i Hrvatska stranka prava svojim će primjerom, potporom, djelima i glasom nastaviti hrabriti sve ponižene, obeshrabrene i ušutkane. Pokazat ćemo da smo vrijedni krvavo izvojevane slobode, da ona nije samo crtica u našoj povijesti, poručila je Esih te dodala: “Hrvatska je naša, Božja i najljepša na svijetu. A da bi takva postala primjer i ponos i Europi i svijetu, ona mora prvo biti ponos nas Hrvata”.

Da glasuju za “listu vjesnika novoga vremena, hrvatskoga vremena” i odbace “sve nametnute komplekse” okupljene je pozvao i politički tajnik i saborski zastupnik NHR-a Zlatko Hasanbegović.

“Naš program su naša djela. Bruxellesko vrijeme bespovratno prolazi; hrvatska država nam je jedina mjera stvari”, rekao je Hasanbegović. Pozvao je članove da glasovanjem prekinu “apatiju i beznađe”, te vrate “vjeru u sebe i u vlastite snage”: “Ovo nije bitka za Bruxelles, ovo je bitka za Zagreb, za hrvatsku državu”, poručio je.

Kandidatkinja Ana Lederer osvrnula se na ulogu kulturne politike, koja mora biti usmjerena na promidžbu nacionalnih kulturnih vrijednosti unutar šireg europskog prostora jer, iako “uvijek treba imati na umu da su europske teme i hrvatske, a hrvatske – europske”, ne smije se zaboraviti da “Hrvatska ima svoju duhovnu fizionomiju, svoju kulturnu baštinu, svoju suvremenu umjetnost i svoje ljude koji žive njen nacionalni i kulturni identitet”.




Kandidat NHR-a Krešimir Kartelo, potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine, podsjetio je na ulogu prošlosti “u izgradnji nacionalnoga jastva” i “energije koju proizvode žrtve prošlosti koje su dale svoj život za ideale koji mi danas živimo, a to je neovisna Hrvatska”.

Pod sloganom “Vrijeme je za Hrvatsku” okupljenima su se obratili i ostali kandidati liste, Tomislav Jonjić, Karlo Starčević, Željko Glasnović, Davorin Karačić, Martin Mladen Pauk, Vladimir Kovačević, Damir Markuš i Mato Artuković.

Pozvali su članove da izađu u što većem broju na izbore 26. svibnja, uz poruku kako je lista NHR-HSP “jedini pravi istinski baštinik djela i misli dr. Franje Tuđmana”, koja će se u Europskom parlamentu zalagati za Hrvatsku na platformi “vraćanja dostojanstva domovini, bez političke trgovine”.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.