Ilustracija / Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

NASTAVLJAJU SE ILEGALNI ULASCI MIGRANATA U ZEMLJU: Policija je za vikend imala pune ruke posla, strance prevozili čak i maloljetnici!

Autor: Hina / I.Br.

Slovenska je policija je ovih dana otkrila više vozila s ilegalnim migrantima, u sklopu akcije pooštrenog nadzora državne granice započete potkraj prošlog tjedna.

Tako je u subotu na području Novoga Mesta, u vozilu kojim je upravljao 17-godišnjak bez vozačkog ispita, iz Grosuplja kod Ljubljane, otkriveno više stranaca koji su ilegalno prešli granicu,  a u još dva druga vozila ilegalne migrante prevozili su talijanski državljani, javljaju slovenski mediji pozivajući se na izvore iz policije.

Sličan događaj zabilježila je i policija blizu Kopra, gdje su u automobilu 18-godišnjakinje iz Ljubljane pronađena četiri migranta iz Afganistana,  te kod naplatnih kućica blizu naselja Dob, prema Ljubljani, gdje su u vozilu kojim je upravljao 20-godišnji Rumunj otkrili četiri državljana Bangladeša i jednog Pakistanca.

O ilegalnim migracijama u situaciji jačih graničnih kontrola i koronakrize govorit će u utorak, na sastanku u Ljubljani, među ostalim ministri vanjskih poslova Češke, Slovačke, Mađarske, Austrije i Slovenije, u okviru neformalne regionalne inicijative  “Central 5”.

Riječ je o trećem susretu šefova diplomacija tih država u tom formatu, koje su među ostalim zainteresirane i za usklađivanje europske politike prema migracijama u okviru Schengena i Europske unije.

Dok se zemlje iz tzv. Višegradske skupine izrazito protive mogućnosti uvođenja obvezujućih kvota za preuzimanje migranata, Slovenija, čija je nova vlada najavila zaoštravanje azilne politike, pristala je ovih dana da iz požarom uništenog, zatvorenog izbjegličkog centra na grčkom Lezbosu primi nekoliko djece bez pratnje, njih najviše četiri, objavili su slovenski mediji.

BEBI U LEĐA ZABILA HRĐAVI NOŽ I POBJEGLA: Prolaznik u vreći za smeće na ulici našao djevojčicu staru dva dana i odnio je na policiju




 




Autor:Hina / I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.