Flickr

MAY PRED POTPUNIM SLOMOM? Još jedan ministar napustio britansku vladu zbog sporazuma o Brexitu

Autor: Hina

Britanski ministar znanosti i sveučilišta Sam Gyimah napustio je u petak vladu premijerke Therese May postajući šesti ministar koji je podnio ostavku u znak prosvjeda protiv njezina prijedloga sporazuma o izlasku Velike Britanije iz Europske unije.

Gyimah koji se u kampanji 2016. zalagao za ostanak zemlje u EU kazao je da njezin prijedlog sporazuma znači da će Britanija predati “svoj glas i veto” i da premijerka ne bi trebala isključiti mogućnost drugog referenduma.

Njegova ostavka novi je udarac za May koja pokušava uvjeriti svoje zastupnike da podrže sporazum postignut u nedjelju s Bruxellesom.

May je, uoči izlaska zemlje iz EU-a za četiri mjeseca, suočena s kritikama svih strana uključujući Sjevernoirske stranke koja joj ‘drži’ većinu u parlamentu.

“Postaje mi sve jasnije da predloženi sporazum nije u britanskom nacionalnom interesu i da bi glasanje za taj sporazum bilo glasanje za neuspjeh”, napisao je Gyimah u izjavi o ostavci, prema Daily Telegraphu.

“Izgubit ćemo a ne preuzeti kontrolu nad sudbinom nacije”, dodao je.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.