MACRONU SU SLAVENI MRSKI: Miliji su mu afrički migranti, od naroda Istočne Europe, koje je nazvao pogrdnim imenom

Autor: Dnevno

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je u intervjuu krajnje desničarskom magazinu “Aktualne vrijednosti”, objavljenom u petak, rekao da “više voli ilegalne migrante iz Gvineje i Obale Slonovače nego bande iz Ukrajine i Bugarske“.

Ministrica vanjskih poslova Bugarske Ekaterina Zaharijeva naredila je bugarskom ambasadoru u Parizu da uputi protestnu notu francuskom ministarstvu vanjskih poslova i istovremeno pozvala francusku ambasadoricu na razgovor u ministarstvo.

Zaharijeva je u priopćenju za medije istaknula da su Macronove riječi uvredljive i neprihvatljive. Dodala je kako ne razumije razlog za takvu izjavu francuskog predsjednika i ocijenila da je vjerojatno riječ o nekim unutrašnjim političkim problemima, prenosi BTA. Zaharijeva je izrazila uvjerenje da će ovaj nesporazum biti riješen diplomatskim putem.

Zamjenik premijera i ministar odbarane Bugarske Krašimir Karakačanov također je reagirao na Macronovu izjavu. On je na Facebooku napisao da je to “još jedan primjer arogancije koju demonstrira jedan od aktualnih lidera nekadašnje Antante” i istaknuo kako je ona neprihavatljiva i uvredljiva s diplomatskog gledišta.

“Kategorički se protivim takvim pokušajima da se Bugarska diskreditira i da se gaze prava bugarskih građana. Bivše kolonijalne sile trebale bi se suočiti s naslijeđem svoje bivše vladavine”, napisao je Karakačanov.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.