Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Kolakušić ‘oprao’ europsku elitu: ‘Kakva ravnopravnost, pa Nijemci su uzeli sva predsjednička mjesta?!’

Autor: Dnevno, B.V.

U raspravi prije glasovanja o izboru Ursule von der Leyen za predsjednicu Europske komisije, europarlamentarac Mislav Kolakušić je govorio o ravnopravnosti velikih i malih, pa je rekao da je od 130 predstavnika u Europskom parlamentu, 20 predsjedničkih i potpredsjedničkih mjesta pripalo Njemačkoj, a Hrvatskoj i Sloveniji – nula.

“Imamo Njemačku koja ima 20 predstavnika, što je u suprotnosti s jednakošću i predstavlja supremaciju i sada, još bismo trebali izabrati predsjednika Europske komisije iz Njemačke. To je apsolutno neprihvatljivo, jer to nije Europa jednakosti i takva Europa dovodi Europsku uniju u pitanje”, rekao je Kolakušić u Europskom parlamentu, aludirajući na Njemicu Ursulu von der Leyen koja bi u utorak, mogla postati prva žena na čelu Europske komisije, ako uspije dobiti većinsku podršku zastupnika Europskog parlamenta u Strasbourgu.

Kolakušić je upozorio na kršenje poslovnika Europskog parlamenta kojim se zahtijeva da mjesta budu raspoređena temeljem geografske pripadnosti. Dakle, povrijeđena je i vladavina prava.

 

Autor:Dnevno, B.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.