Screenshot Instagram

HRVATSKI VELEPOSLANIK IZ PARIZA: ‘Ljudi su izbezumljeni, plaču i mole se. Svi su u šoku’

Autor: Dnevno

Čuvenu parišku crkvu Notre Dame guta vatra.

Cijeli svijet obišle su zastrašujuće snimke rušenja glavnog tornja crkve stare 850 godina.

Iz Pariza se za RTL Direkt javio hrvatski veleposlanik Filip Vučak s najnovijim informacijama o požaru:

“Na svim mostovima i prilaznim cestama su na tisuće turista i Parižana koji gledaju uživo kako još uvijek gori crkva Notre Dame. Požar je buknuo malo prije 19 sati, a za gotovo sat i pol je progutao najveći dio krovišta i srušio toranj visok 83 metra i nakon toga se urušilo cijelo krovište. Požar se još nije ugasio jer je jako puno drveta iz srednjega vijeka i 19 stoljeća i čini se da se proširio na jedan od dva tornja koji se nalaze na pročelju katedrale”, rekao je veleposlanik.

Kazao je i kako vatrogasci nisu u pomoć pozvali kanadere jer se vjerojatno pribojavaju da bi tolika količina vode srušila u potpunosti katedralu.

“Zaključak je bio da se barem očuva njena struktura. Ona se pomalo gasi i vjerujem da će se tijekom noći požar do kraja smiriti.”

Iako je uzrok požara zasad nepoznat, nagađa se da bi mogao biti povezan s renovacijom koja je u tijeku.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.