Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

EPIDEMIOLOG KAIĆ: Pojavom omikrona covid potvrde imaju sve manje smisla

Autor: Dnevno.hr

Epidemiolog Bernard Kaić govorio je o aktualnoj epidemiološkoj situaciji i covid potvrdama.

Kako kaže, činjenica je da covid potvrde imaju sve manje smisla pojavom omikrona.

“U vrijeme omikrona se pokazalo da oni koji su necijepljeni češće budu zarazni nego cijepljeni, pokazalo je istraživanje HZJZ-a. Pravila su se već krenula mijenjati zbog novog soja”, rekao je.

“Uskoro će, vjerojatno, biti još promjena vezano uz korištenje COVID potvrda. Bit će dosta promjena”, dodao je za Dnevnik Nove TV.

Rekao je i da se stalno nešto mijenja te su te promjene plodno tlo za teorije zavjere.

“Tko hoće promjene protumačiti kao razlog za nedostatak povjerenja ili kao neke teorije zavjere – može, naravno. Činjenica je da se stvari mijenjaju jer se mijenja situacija. Iz tjedna u tjedan”, objasnio je i rekao da ga brine što se ljudi ne cijepe te da još uvijek imamo velik broj starijih osoba koje nisu cijepljene.

“Omikron rjeđe izaziva teške oblike bolesti, al uz tako široku cirkulaciju imamo veliki broj hospitaliziranih i umrlih”, naveo je i onima koji kalkuliraju po pitanja booster doze poručio da si malo pročitaju znanstvene članke, ako već ne vjeruju struci.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.