Screenshot

EPIDEMIJA SE VRATILA U REGIJU? U Sj. Makedoniji 196 novih slučajeva, u Srbiji 76, u BiH 62, na Kosovu 53!

Autor: dnevno

U Sjevernoj Makedoniji registrirano je 196 novih slučajeva korone. Umrlo je osmero ljudi. Ukupan broj registriranih slučajeva povećalo na 3.895. Od COVID-19 u toj je zemlji dosad umrlo ukupno 179 osoba, piše 24 sata.

U Srbiji u zadnja 24 sata potvrđeno je 76 novozaraženih, jedan osoba je umrla. Dosad je u Srbiji umrlo 253 ljudi.

Doktorica Darija Kisić Tepavčević iz Instituta Batut rekla je za RTS da je velika većina novozaraženih sa područja Beograda i da su epidemiološka istraživanja pokazala da je do prenošenja infekcije došlo u zatvorenom prostoru na proslavama, tamo gdje su bila veća okupljanja ljudi. Ona tvrdi da je to najveći razlog zbog čega se prethodnih dana brojevi zaraženih postali dvoznamenkasti.

U Bosni i Hercegovini potvrđeno je 62 novozaraženih koronavirusom. U Federaciji BiH na koronavirus testirana su 832 uzorka, a zabilježena su 24 nova slučaja pozitivna na COVID-19.

U Republici Srpskoj u zadnja 24 sata potvrđeno je 38 novozaraženih. Radi se o 15 muških i 23 ženske osobe, od kojih su 11 mlađe, 26 srednje i jedna osoba starije životne dobi.

Koronavirus je ‘ušao’ i u Farmaceutski fakultet u Tuzli. Pozitivna je studentica iz Živinica.

U posljednja 24 sata na Kosovu i Metohiji registrirana su 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, među 313 testiranih uzoraka, rekli su iz Instituta za javno zdravlje u Prištini.




U Sloveniji su u zadnja 24 sata potvrđene tri slučaja zaraze koronavirusom, a nije zabilježen nijedan novi smrtni slučaj od covida-19, objavila je vlada na Twitteru.

Vratio se covid: 11 četvrti u Pekingu stavljeno pod karantenu, zaraženo nekoliko desetaka stanovnika




Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.