Cropix / Dnevno

EKSKLUZIVNO! Kaznena prijava protiv Lovre Kuščevića

Autor: Ines Brežnjak

Naš portal ekskluzivno objavljuje kaznenu prijavu protiv bivešeg HDZ-ova ministra uprave, saborskog zastupnika Lovre Kuščevića. Prema dokumentima koje posjedujemo, Kuščević je glavni osumnjičeni u istrazi koju je provodio MUP zbog pogodovanja šogoru Ivici Žuviću za kupnju stana i pogodovanja sebi preko drugih dviju osoba – bivšeg predsjednika Općinskog vijeća Nerežišća Jakše Gojića i pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Nerežišća Svemira Obilinovića – prilikom izmjena GUP-a, što je rezultiralo prenamjenom štale u stambeni objekt.

Nakon afera koje je nanizao i zbog kojih je dao ostavku s mjesta ministra uprave, ali i pozicije političkog tajnika HDZ-a, bivši ministar Lovro Kuščević, kako stvari stoje, tek će se sada naći u velikim problemima. 

U posjedu smo zahtjeva za kaznenu prijavu protiv Lovre Kuščevića i još troje suosumnjičenika, potom zahtjeva za davanje odobrenja za pokretanje kaznenog postupka protiv Lovre Kuščevića koji je PNUSKOK dostavio Mandatno-imunitetnom povjerenstvu Hrvatskog sabora te istom zahtjevu koji je Mandatno-imunitetnom povjerenstvu poslalo Državno odvjetništvo.

DORH traži skidanje imuniteta zbog zloporabe položaja i ovlasti, a iz svega ovoga proizlazi da je Lovro Kuščević prvoosumnjičeni u slučajevima izmjene prostornog plana Općine Nerežišća i prenamjene zemljišta, ali i slučaja POS, kada je svojem šogoru omogućio kupnju stana po povlaštenim uvjetima.

Iz dokumenata se vidi kako PNUSKOK (MUP) podnosi kaznenu prijavu USKOK-u (DORH), što je izuzetno važno jer, iako Kuščević već danima govori kako jedva čeka svoju obranu, slučaj i nije  tako bezazlen kako se čini, odnosno, koliko ga on želi učiniti minornim. 

Inače, kaznena prijava može se podići protiv svakoga, no proces počinje kad se skine imunitet. Sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva Hrvatskog sabora trebala bi se održati u ponedjeljak u 11.30 sati. Nakon svih ovih detalja, postavljaju se pitanja: hoće li Lovro Kuščević odgovarati za kriminal za koji se tereti te hoće li ga, i kada, HDZ izbaciti iz stranke? 







Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.