Foto: Screenshot/Facebook

Ekološka katastrofa na rijeci koja se ulijeva u Jadran: ‘Voda je bijela, ribe ugibaju i iskaču’

Autor: Dnevno.hr

Najnovija snimka rijeke Neretve izazvala je popriličnu zabrinutost.

Naime, Međunarodna inicijativa za zaštitu rijeka pod nazivom Spasimo plavo srce Europe objavila je snimku rijeke Neretve koja je na dijelu toka u Bosni i Hercegovini skroz pobijelila.


“Kao rezultat intenziviranja radova na izgradnji hidroelektrane Ulog na gornjem toku Neretve, u više navrata došlo je do pomora ribe na dionici od nekoliko kilometara, a na dužem dijelu vodotoka Neretve, život u rijeci je stao”, objavila je inicijativa uz snimku.

 ‘Ekološka katastrofa’

Citirali su Vladimira Topića iz Centra za životnu sredinu koji je kazao da prizori s Neretve izgledaju kao “ekološka katastrofa”.

‘Nitko ne zna što se događa’: Preko noći ‘prokrvarila’ rijeka u Argentini!

“Voda je totalno bijela i zagađena, ne znamo jesu li u pitanju neki aditivi ili nešto drugo, ali sigurno je da sve dolazi s gradilišta HE Ulog. Ribe ugibaju u vodi, a ostala živa bića stradaju i u vodi i oko vode. Vidljivo je kako ribe iskaču iz vode zbog nedostatka kisika. Posljedice ovog onečišćenja sigurno se osjećaju kilometrima nizvodno, prema Bjelimićima i Glavatičevu”, kaže Topić.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.