Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

EGZODUS MEHANIČARA IZ ZTC-a! Pao još jedan otkaz, a to se na presici prešutjelo? ‘Nismo mi krivi što je galeb udario u avion’

Autor: Dnevno.hr

Na samom smo vrhuncu protupožarne sezone u Hrvatskoj, a pola kanadera ne leti. U međuvremenu, dva mehaničara ZTC-a koja su tijekom bolovanja radila u fušu u Austriji dala su otkaze. Otkaz je ubrzo dao i treći mehaničar, a Dnevnik Nove tv javlja da je otkaz dao i četvrti, kao i da je to prešućeno na današnjoj presici.

Na spomenutoj presici danas su govorili čelni ljudi ZTC-a, šef Uprave Zdravko Klanac i direktor sektora servisa Romano Babić koji su objavili da je i treći radnik dao otkaz te su rekli da otkazi neće utjecati na dinamiku remonta protupožarnih zrakoplova.

“Radnik po zanimanju limar iz organizacijske cjeline nevezane za linije zrakoplova zatražio je prošlog tjedna sporazumni raskid ugovora o radu radi odlaska na novo radno mjesto s boljim materijalnim uvjetima i plaćom. Taj slučaj nevezan je za drugu dvojicu mehaničara koji su s bolovanja odlazili raditi u inozemstvo, a raskide ugovora o radu zatražili su u srijedu, priopćila je Uprava državne tvrtke u kojoj se servisiraju protupožarni zrakoplovi”, naveli su.

“Već sam rekao, ja sam odgovoran, ali nisam kriv. Očito je ZTC postao najveći problem u državi. Pa nismo mi krivi što je galeb udario u avion”, rekao je Klanac objavivši da se sam neće povući.

“Ne znam što više treba. Rekao sam da smo imali strašnih problema. Kad vam se pomakne jedan avion dva do tri mjeseca, sve se pomiče. Izgubili smo desetke tisuća radnih sati zbog bolovanja radnika koji su bili bolesni”, rekao je Klanac optuživši neke medije da svu krivicu žele svaliti na njega. “Odgovoran sam, ali nisam kriv. Što vi očekujete od mene? Je l’ bi vi bili sretni da se ja ubijem?”

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.