Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

DVIJE ZRAKOPLOVNE NEZGODE U SAMO TJEDAN DANA! Jedan avion odvučen s piste, drugi pukom srećom izbjegao ozbiljnu nesreću!

Autor: L.B.

Na letu OU419 iz Frankfurta, zrakoplov Croatia Airlinesa, Airbus A319 reg. 9A-CTI, nakon slijetanja na uzletno-sletnu stazu 29, u subotu u 20 sati i 35 minuta, na njoj se i zaustavio, objavio je AvioRadar.

Kako pišu, sletnu stazu nije mogao napustiti samostalno te je zatražio zemaljsku opremu za izguravanje i vuču zrakoplova.

Prema informacijama kojima raspolaže AvioRadar, došlo je do blokiranja prednjeg kotača, pa je zrakoplov Wizz Aira iz Varšave koji je bio u prilazu stazi 11, prema instrukciji kontrole letenja prekinuo je prilaz i otišao u tzv. ‘go-around’.

Odvučen s piste nakon 10 minuta

Za to je vrijeme zrakoplov easyJeta iz Manchestera otišao ‘na čekanje’ dok se staza ne oslobodi.

Airbus je sa staze odvučen nakon 10 minuta.

Podsjetimo, prošle je subote u zračnoj luci Split zamalo se dogodila ozbiljna nezgoda zrakoplova tipa Airbus 320 NEO, operatora SAS-a, na letu iz Bergena za Split.

Prije tjedan dana u Splitu oštećen zrakoplov

Naime, zrakoplov je prilikom slijetanja na Resnik stražnjim donjim dijelom trupa dodirnuo uzletno-sletnu stazu, pri čemu je avion oštećen, objavila je Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, koju je o događaju obavijestio operator zrakoplova.




Istraga je u tijeku, a nakon što završi, konačni će rezultati biti objavljeni na web-stranicama Agencije. Kako se neslužbeno doznaje, da je u trenutku nesreće nagib zrakoplova bio samo nekoliko stupnjeva veći, mogla se dogoditi katastrofa puno većih razmjera.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.