Dug liječnicima za prekovremeni rad veći od 300 milijuna kuna!

Autor: dnevno.hr

Mnogi pacijenti već su odavno primijetili da naši liječnici ‘padaju s nogu’. Sustav u kojemu rade od njih iziskuje smjenski rad po 16 h i više u jednom danu. Liječnici ističu kako bi se sustav urušio da ne odrađuju nezakonite prekovremene sate.

Prije ulaska u Uniju liječnicima je država plaćala prekovremene dodatno paušalno na plaću. No, od 2013. se prekovremni računaju kao sastavni dio rada, te liječnici rade otprilike isti broj sati kao i prije, ali prema novoj računici već od polovice mjeseca rade više nego što im je mjesečno dopušteno.

Već 2016. liječnici su odradili 225 tisuća prekovremenih sati, dok su  ove godine odradili 534 tisuće prekovremenih sati mjesečno.

Liječnici najavljuju da će do 1. veljače skupljati potpise liječnika za povlačenje suglasnosti za prekovremni rad, odnosno rad dulji od 48 sati tjedno, saznaje N1..

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.