Državni tajnik Vukić o slučaju Rimac: Istina je da sam nosio USB stick, ali sam obmanut

Autor: Dnevno

Istražitelji koji su radili na slučaju ‘vjetroelektrane’ utvrdili su kako je državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ivan Vukić iz Gračaca u Zagreb Josipi Rimac i poduzetniku Anti Sladiću nosio USB stick s povjerljivom podacima o zemljištima na predstojećem natječaju koji je slala načelnica općine Gračac Nataša Turbić. Tako su namještali natječaje za zakup poljoprivrednog zemljišta na području općine Gračac, a u korist poduzetnicima Sladiću i Josipu Ravliću.

Istražiteljima je rekla kako Vukić nije znao za sadržaj koji se nalazi u kuverti, a tu tvrdnju ističe i sam državni tajnik, piše Jutarnji list.

“Na zamolbu sam u dobroj vjeri, vraćajući se iz Šibenika na posao u Zagrebu, u Gračacu preuzeo kuvertu čiji sadržaj nisam znao”, kaže Vukić koji je smatrao da se radi o kolegijalnom potezu ponijeti potrebno tadašnjoj državnoj tajnici koja je u tom trenutku bila u samoizolaciji u Zagrebu.

Izražavam žaljenje što sam obmanut i doveden u kontekst radnji koje najoštrije osuđujem, i privatno i profesionalno, poručuje Vukić.

Zaključuje i kako ga o navedenom nadležne institucije do sada nisu kontaktirale, a ako budu, svakako će se odazvati kaže državni tajnik u ministarstvu branitelja.

Željko Reiner u slučaju Rimac: HDZ ima 200 000 članova, potezi pojedinaca ne mogu utjecati na stranku

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.