foto: energypress.net

DRŽAVNA UPRAVA VRAĆA SE U NORMALU! Od ponedjeljka na poslu svi koji rade na šalterima i u uredima

Autor: Dnevno

Od ponedjeljka prestaje dvotjedni smjenski rad u državnoj upravi pa se tako na posao vraćaju svi policijski službenici koji rade na šalterima i u uredima, poreznici, zaposlenici u gradovima, županijama, piše Večernji list.

Policija će, uz poštivanje epidemioloških mjera, opet izdavati putovnice, osobne, vozačke, raditi prijave i odjave prebivališta i boravišta, izdavati isprave strancima i regulirati njihov status.

Građani će po dokumente dolaziti u dogovoreno vrijeme, uz prethodnu najavu telefonom ili mailom.

Još uvijek nije proglašen kraj pandemije pa i dalje vrijedi odredba po kojoj se zbog isteka važnosti dokumenata građani neće kažnjavati što ih nisu produžili. Naime, kaznene se odredbe vraćaju u roku od 30 dana od prestanka pandemije.

Također, Ministarstvo uprave svim je javnim službama putem resornih ministarstava poslalo upute o daljnjem radu navodeći kako su čelnici dužni donijeti novu odluku o organizaciji posla i radnog vremena.

Sugeriraju im da budu fleksibilni što se tiče dolazaka na posao te, kako piše Večernji, uvedu veći raspon dopuštenog početka, odnosno završetka radnog vremena.

Raspored sjedenja službenika bit će potrebno organizirati tako da između njih bude dva metra razmaka, a tamo gdje je više službenika, preporučuje se da nose zaštitne maske.




Rad službenika od kuće postaje iznimkom i bit će dopušten onima koji su kronični bolesnici ili čije je malodobno dijete u toj kategoriji, pod uvjetom da na taj način uistinu mogu obavljati svoj posao u propisano radno vrijeme.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.