fbpx
Foto: HRT Screenshot

DRVE O NATALITETU, A ONDA OVAKVA PLJUSKETINA! Dečko došao raditi na Lastovo, a sad ga žele izbaciti iz stana: ‘Imam plaću 3600 kuna, nije u redu’

Autor: Dnevno.hr

Mladić iz Zagreba uspješno je završio zahtjevni Kineziološki fakultet i za razliku od svojih mnogih kolega odlučio je napustiti metropolu i preseliti na divan otočić Lastovo, gdje radi kao nastavnik tjelesnog odgoja u osnovnoj školi. Priča je to 27-godišnjeg Eugena Purgarića koja je isprva zvučala baš dobro, no u ni samo godinu dana pretvorila se u fijasko na pomolu.

Naime, Eugen je po dolasku potpisao ugovor za jednogodišnji najam općinskog stana, a sada negoduje jer ga Općina Lastovo iz njega želi izbaciti. Općina, pak, mu nudi sufinanciranje privatnog smještaja, a nezadovoljnog dečka su čak prijavili sudu.

Eugenu se ideja sufinanciranja nimalo ne sviđa pošto zarađuje 3600 kuna mjesečno, pošto radi na pola radnog vremena.


A pričaju o natalitetu

“Vjerovao sam i nadao se da će se produžiti najam stana. Međutim oni su mi mjesec dana prije nego je trebao isteći rok od godine dana, poslali da moram iseliti iz tog stana”, govori za HRT i dodaje da mu plaća nije dovoljno velika za plaćanje privatnog najma.

Osim toga razočaran je lošim odnosom načelnice Općine i ravnateljice škole prema njemu.

“Nisu u redu. Načelnica teži da dođu mladi, da se poveća natalitet. S ovime ona pokazuje poruku da svi odu s Lastova, da nitko ne dođe od mladih. Kako tjerate nekog mladog obrazovanog iz stana, a stanova ima napretek”, zaključuje Eugen.

Ugovor je istekao

HRT piše da Lastovska načelnica tvrdi da trenutno nema slobodnih općinskih stanova, a da se nastavniku nudi sufinanciranje privatnog smještaja, pa bi stan plaćao 300-tinjak kuna kao i dosad.

“Godinu dana je boravio u tom stanu. Ugovor je istekao. Mjesec dana prije isteka smo ga obavijestili da nećemo moći produžiti taj ugovor jer imamo potrebu djelatnika vrtića za tim stanovima te da potraži stan i da će imati subvenciju. On na to nije pristao”, pojasnila je načelnica Anita Jančić Lešić.

No, Eugen se s njom ne slaže već tvrdi da ga je načelnica izbjegavala te pozvala na razgovor tek nakon što je dobio sudsku tužbu za iseljenje iz stana. Ona je pak rekla da ga je pozvala na sastanak, a da je on odbio.
 

 
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.