fbpx
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

DRUGA STRANA PRIČE O AFERI NA AKADEMIJI: ‘Ova hajka je BESMISLENA. Moja kći je prošla komisiju i ima apsolutno sve kvalifikacije!’

Autor: Maja Štefanac

Neko vrijeme u medijima se provlači afera na Akademiji likovnih umjetnosti čiji je dekan Tomislav Butković navodno lobirao da se otvore nepostojeća radna mjestu, a gdje je u “žiži zbivanja” na “tapeti” kćer Jakova Sedlara, Ema Emili Sedlar trebala biti postavljena kao savjetnica Odnosa s javnošću. Kako bi saznali i drugu stranu priče, nazvali smo njezinog oca Jakova Sedlara da nam prokomentira cijeli ovaj “škakljivi događaj”.

‘Besmislena hajka’

“Ova hajka koja se sada provodi zaista je besmislena i bezrazložna. Moja se kćer javila na natječaj. Ovdje se ne radi o nikakvoj specijalnoj poziciji. Riječ je o plaći od 6 000 kuna. Moja kćer ima svoje stalno radno mjesto na drugom fakultetu u sličnom poslu”, priča nam Sedlar, napominjući kako nije u toku ovog zbivanja.


Za Emu Emili ovo je, nastavlja bio jedan novi izazov, te mu zaista nije jasno “zašto se diže bura oko jednog radnog mjesta”. Budući da je umirovljen, kaže kako ovoj cijeloj situaciji na niti jedan način nije mogao pogodovati te da nema nikakve veze sa likovnom Akademijom.

“Da je ona zaposlena u nekom kazalištu, a ja sam cijeli život proveo u teatru… e tada bi se još moglo reći da je ovako nešto moguće (njezino zaposlenje)”, objašnjava Sedlar osvrćući se na nepotizam u samom kazalištu, gdje glumci zapošljavaju svoju djecu i rođake te se pita je li o tome ikada itko razmišljao.

“Ono što ja u ovome trenutku znam je činjenica da postoji sedam profesora Sveučilišta u Zagrebu koji su svoju djecu zaposlili na svoje katedre. Dakle, ovdje bi se svakako dalo govoriti o sukobu interesa, ali ovo sa slučajem moje kćeri je zaista suludo.”

Također objašnjava kako fakulteti trebaju takva radna mjesta stručnjaka za odnose s javnošću, budući da opada broj studenata koji imaju interes za ovu vrstu posla, te smatra kako bi se po pitanju toga u Hrvatskoj trebalo poraditi.

“Moja je kćer rođena u Chicagu i ima sve potrebne kvalifikacije da ovdje završi fakultet kao i apsolutno sve kvalifikacije da se bavi navedenim poslom. Zar bi moje dijete trebalo otići negdje u Irsku, pa da druga strana bude sretna? To je takav po meni apsurd, da ja ne znam što bih više rekao. Žao mi je da se stvara afera oko zaista ničega”, sa gorčinom nam priča naš sugovornik stavljajući naglasak da je Ema Emili prošla dvije komisije za ovo novo radno mjesto. Kako kaže, nije on bio u komisiji, već ljudi koji su ocijenili koliko je tko dobar a koliko nije.

Hoće li mu kćer na kraju biti na spomenutom radnom mjestu kaže da nema pojma.
“Ona je prošla na komisiji cijelu proceduru, a drugo ja nemam pojma, niti mi je o tome kćer išta govorila. Sve se ovo zbilo nakon procedure, a što će sada biti ja vam uistinu nemam pojma”, zaključio je naš razgovor Jakov Sedlar koji je ujedno i savjetnik za kulturu rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.