Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Drele na vrijeme upozorava, zlo već kuca na vrata: ‘Oni tek očekuju val katastrofalnih mjera’

Autor: Dnevno.hr

Davor Dretar, zastupnik Domovinskog pokreta, održao je konferenciju za medije na temu ”Posljednji pozdrav zagorskim puranima i pajcekima, katastrofa hrvatske poljoprivrede i zahtjev za ostavkom ministrice Vučković!”.

”Domovinski pokret zajedno sa svojim političkim partnerima i istomišljenicima želi još jednom naglasiti da je hrvatska poljoprivreda pred potpunim kolapsom nakon katastrofalne politike koju predvodi, naravno, koalicijska Vlada Andreja Plenkovića i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Hrvatska poljoprivreda gotovo u svim sektorima bačena je na koljena”, uvodno je rekao Dretar.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Kaže kako ovim putem izražavaju i snažnu podršku poljoprivrednicima i svima onima koji u Slavoniji provode dane i noći na ovoj hladnoći, u borbi za svoja prirodna prava, prava koja bi trebao imati svaki hrvatski poljoprivredni proizvođač. Dodaje da je u Zagorju, u Krapinsko-zagorskoj županiji na sjeveru Hrvatske, situacija gotovo pa jednaka, samo što oni tek očekuju val katastrofalnih mjera hrvatske Vlade.

”Zato još jednom s ovoga mjesta pozivamo ministricu Vučković na trenutnu ostavku. Iako je ona opravdala pomoću glasačke mašinerije u Saboru svoj mandat, ona mora hitno otići ukoliko je Andreju Plenkoviću u cilju boljitak hrvatske poljoprivrede. Znamo koliko je u ovo doba opće nesigurnosti bitna samodostatnost u proizvodnji hrane. Vlada Andreja Plenkovića vodi Hrvatsku prema potpunom ponoru. Naše robne rezerve su ispražnjene”, upozorio je.

Naglasio je da naša poljoprivredna proizvodnja nije dovoljna da zadovolji hrvatski narod pa se upitao hoće li nas vlada Andreja Plenkovića uputiti na strane trgovačke lance: ”Potpuno je jasno da hoće i u tome smislu vidimo da se provode sve njihove politike i ubijaju se svinje po Slavoniji”.

‘Poljoprivreda ima pravo biti ključni resurs Hrvatske kao uspješne zemlje’

”Još malo pa će nam istu stvar raditi i u Zagorju i cijeloj Hrvatskoj. Zagorski puran, kao autohtoni brend, kao zaštićena robna marka na svjetskom tržištu, isto tako pomalo dolazi pod udar ptičje gripe i zabrane držanja na otvorenom, a koje je preduvjet da bi mogao biti brendiran kao zagorski puran. Domovinski pokret zajedno sa svojim političkim istomišljenicima i partnerima želi naglasiti da hrvatska poljoprivreda ima pravo biti ključni resurs Hrvatske kao uspješne, moderne i sretne države”, istaknuo je Dretar.

Županijski vijećnik DP-a u Krapinsko-zagorskoj županiji Marijan Tupek poručio je kako čovjek ne treba biti posebno pametan, nego jednostavno uzeti auto i provesti se po Zagorju, odnosno po Hrvatskoj, da vidi šikaru i grmlje gdje su nekad bile oranice i gdje su Hrvati proizvodili poljoprivredne proizvode.
”Ova država je nekad živjela od poljoprivrede, mogli smo hraniti pola Europe. Međutim, danas ova katastrofalna politika koja, mislim, dolazi čak iz Europske unije, jer je ne provodi ova Vlada samoinicijativno, uništava hrvatsko selo i hrvatsku proizvodnju. Ova kvazi-svinjska kuga je vrlo delikatna. Ne znam je li došla u tim razmjerima u Hrvatsku ili se umjetno stvara histerija, a sada je krenula i na perad. Ako ovako nastavimo, za dvije godine nećemo više ništa proizvoditi i jest ćemo kukce, moljce i žohare koje su nam preporučili Klaus Schwab i njegova agenda. Bit će to velika katastrofa za ovaj naš narod”, upozorio je Tupek.

Ljubomir Bručić iz Hrvatske seljačke stranke Stjepan Radić ispričao je da je ovih dana posjetio Zagorce koji žive u Slavoniji: ”U Slavoniji u selima Jarmina i Ćelije žive pretežno Zagorci. Oni isto tako muku muče kao i ostali Slavonci upravo zbog te svinjske kuge. Posjetio sam te ljude, ne samo zbog toga da podržimo Slavonce, nego i te naše Zagorce. Oni poručuju svima da sutradan očekuju i u Zagorju istu priču”.
”Vjerujem tim ljudima kako teško žive jer sam sad s njima bio dva dana. Što reći o toj kugi? Razgovarao sam s poznatim veterinarima, ljudima struke koji jednostavno tvrde sasvim nešto drugo. Ovo je definitvno nametnuto, pogotovo od Ministarstva poljoprivrede. Poručujem ministrici ispred Hrvatske seljačke stranke Stjepan Radić neka podnese ostavku čim prije. Bit će lakše za poljoprivrednike i za nju, jer i ona će jednog dana doći pod sankcije i morati odgovarati za sva svoja nedjela koja radi hrvatskom poljoprivrednom sektoru”, naglašava Bručić.

O ovom hrvatski seljaci mogu samo sanjati: Svinjokolja kod susjeda u punom jeku

‘Borit ću se svim sredstvima’

Dodao je da se ovih dana priča da će u Zagorju na perad krenuti gripa te da je već polako nešto i zahvatila: ”Potamanit će se i to malo što se u Zagorju uzgaja, pogotovo ti purani koji su jedina prava poljoprivredna sekcija od koje naši ljudi žive. Treba jednostavno reći: – Vi koji vodite ovu poljoprivredu, maknite se jer nam je dosta svega, ne samo nama ovdje u Zagorju, već i ljudima u Slavoniji”.

Slobodan Lazić iz Demokratskog HSS-a poručio je kako je ta stranka nastala na zasadima braće Radić i na njihovom nauku te da ne mogu drugo, nego podržati sve prijatelje, članove, simpatizere, seljake i prosvjednike koji se bore iz dana u dan, a dobivaju, kaže, samo muku, jad i patnju.

Poljoprivredni proizvođač iz Svetog Križa Začretje u Krapinsko-zagorskoj županiji Branko Kvež rekao je kako se njegov OPG bavi preradom domaćih suhomesnatih proizvoda iz Krapinsko-zagorske županije.

Mi već jesmo na koljenima i dublje ne možemo ni klonuti. Zabrinut sam samo za našu djecu, čime će se oni baviti? Imam dvoje djece, usmjerio sam ih u ovu proizvodnju, vole to raditi, ali svaku večer, kad gledaju dnevnik, čuju što se događa, čuju kako su uništavaju naša sela i sve više gube volju. Ne bih želio da nam odu van, u Irsku ili Njemačku. Želio bih da ostanu ovdje i ja ću se boriti svim sredstvima da to postignem i da mi djeca budu zadovoljna na hrvatskoj grudi”, poručio je Kvež.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.