fbpx
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

DRAŽEN JELENIĆ NE NAMJERAVA DATI OSTAVKU: ‘Ušao sam u masone jer mi to imponira i nisam učinio ništa loše’

Autor: Dnevno/N.M.

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić danas je u programu N1 televizije otkrio hrvatskoj javnosti razloge zbog kojih je postao jedan od pripadnika masonske lože.

“Prijatelj me je pitao hoću li postati mason. U jednu ruku, s obzirom da je geslo da samo ugledni ljudi mogu postati članovi masonske lože, moram priznati da mi je u tom trenutku imponiralo da je netko prepoznao moju stručnost, moj rad i profesionalno zalaganje i da na taj način mogu doprinijeti radu udruge koja se zalaže za boljitak u društvu, u zajednici, počevši od obitelji, okruženja u kojem živite, od Republike Hrvatske, odnosno domovine”, rekao je Jelenić, prenosi N1.

Upitan razmišlja li o ostavci, Jelenić je bio decidiran: “U ovom trenutku još ne razmišljam ni o čemu, nego samo da ovaj predmet, u mjeri u kojoj ja mogu utjecati na to, završi zakonito, a bit će sve javno ako dođe do suda”.


Kaže da nije razmišljao o mogućem propitkivanju  njegova rada i vjerodostojnosti u obavljanju posla u  Državnom odvjetništvu uslijed mistike i kontroverzi koji prate pojam masonstva i njihova djelovanja.

Jelenić je još jučer izjavio kako je članom masonske lože postao sredinom ožujka 2018. godine, a to je mjesec dana prije no što je u Saboru na prijedlog Vlade potvrđen za glavnog državnog odvjetnika.

Zakon propisuje da se glavni državni odvjetnik može razriješiti u sljedećim slučajevima: na vlastiti zahtjev, ako postane trajno nesposoban za obavljanje dužnosti, ako protiv njega bude pravomoćno potvrđena optužnica za kazneno djelo, ako nezakonito obavlja svoju dužnost, ako svojim postupanjem nanese štetu ugledu državnog odvjetništva ili državnoodvjetničkoj dužnosti, ako ne poduzima mjere iz svojih ovlasti za učinkovit rad državnog odvjetništva, ako bez opravdanog razloga ne ostvaruje program rada te ako državno odvjetništvo ne ostvaruje zadovoljavajuće rezultate rada.

Prijedlog za razrješenje podnosi Vlada, a o samom razrješenju odlučuje Hrvatski sabor, uz prethodno mišljenje nadležnog saborskog odbora.

 

 
 

 
Autor:Dnevno/N.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.