DRAMATIČNE VIJESTI! Ministar Božinović otkrio istinu o migrantima! Grčka i Cipar apeliraju: Pred EU je sve više migranata!

Autor: Dnevno

Ministri unutarnjih poslova Bugarske, Grčke i Cipra upozorili su u utorak svoje kolege iz ostalih zemalja članica na dramatični porast dolazaka migranata preko istočnomediteranske rute.

“Posljednjih mjeseci pozornost zemalja članica EU-a uglavnom je bila usmjerena na srednjemediteranski smjer, o čemu se opsežno razgovaralo na tri zadnja ministarska sastanka.

Istočnomediteranska ruta nije adekvatno tretirana unatoč svim relevantnim izvješćima koja potvrđuju ustrajni trend povećanja dolazaka”, kaže se u neslužbenom dokumentu koje su te tri zemlje predočile na sastanku ministara unutarnjih poslova zemalja članica EU-a u Luxembourgu.

U tom se dokumentu navode podaci koji upozoravaju na nerazmjerni pritisak na tri migrantska smjera preko Sredozemlja. Tako se navodi podatak da je između 19. kolovoza i 1. rujna bilo 1133 dolaska preko zapadnomediteranske/atlantske rute, 1369 preko srednjomediteranske rute te 4879 preko istočnomediteranske rute.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je nakon ministarskog sastanka u Luxembourgu da postoji razumijevanje za sva tri migrantska smjera – istočnomediteranski, srednjomediteranski i zapadnomeditaranski.

“Postoje države, među kojima je i Hrvatska, koje od početka ukazuju na važnost istočnomeditaranskog smjera jer njime dolazi najveći broj migranata i, u konačnici, mi smo država koja među državama članicama EU-a nakon Grčke i Cipra trpi najveći pritisak”, istaknuo je Božinović.

“Ono što je naš fokus i što smo u ove dvije godine uspjeli iskomunicirati jest da je ruta koja ide preko Hrvatske potencijalno ona kojom može doći najveći broj migranata. Mi tome svjedočimo svaki dan i siguran sam da je ta poruka postala jasna svima, pa i onima koji to u početku nisu čuli”, rekao je Božinović.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.