Photo: Igor Kralj/PIXSELL

DRAMATIČNA PRIČA LIJEČNIKA KOJI JE REANIMIRAO BANDIĆA: ‘Bio je to veliki, masivni infarkt’! Stravičan trenutak kada je gradonačelnik pao

Autor: N.K

U trenutku kada je pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću pozlilo s njim je bio i liječnik dr. Gzim Redžepi koji ga je pokušao reanimirati, a za RTL je ispričao kako je izgledala ta večer.

Redžepi radi kao pulmolog u bolnici i, kako kaže, ovo mu nije prvi put da je nekoga reanimirao.

“Istina je, bili smo kod kuće od prijatelja na večeri, na Vrhovcu, i Bandiću je pozlilo. Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt. Kod našeg zajedničkog prijatelja smo bili, nas trojica, gradonačelnik, prijatelj i ja. Jeli smo oko 8 navečer, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolice. Pozlilo mu je”, ispričao je dr. Redžepi dodajući da misli da je bilo oko 11:15.

“Hitna je došla za 3, 4 minuta, jako su brzo došli jer su se vraćali s intervencije, druga je došla za 7, 8 minuta. Nastavili smo reanimaciju, nastavljena je i na Sv. Duhu, bio je živ dok je hitna došla. Sve smo odradili po pravilima. Borite se, ali ne znate kad će vas dočekati”, rekao je dr. Redžepi.

Liječnik Redžepi kaže kako mu je bilo jako teško reanimirati prijatelja bez obzira na to što je liječnik po zanimanju: “U pravilu doktori nikad ne liječe prijatelje i obitelj i nije to baš ugodno za reanimirati prijatelja. Kada se zateknete tamo i da niste doktor započeli biste nešto raditi.”

Reanimacija nažalost nije uspjela te je najdugovječniji gradonačelnik Zagreba preminuo.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.